2016-17: Portsmouth – Grimsby 4-0

Pompey styrket opprykkshåpet med storseier hjemme på Fratton Park.

Pompey tok borteformen med seg til Fratton Park da de sikret seg tre verdifulle poeng under flomlyset da Grimsby Town, med forrige sesongs Pompey-helt Ben Davies på laget, besøkte byen. To scoringer som var noe heldige, såkalte «deflections», ga oss en tidlig ledelsen. Deretter ble det scoret like før og like etter pause.

Dermed endte det hele 4-0 til Pompey – og et steg nærmere League One neste sesong.

1. omgang

Paul Cook valgte å starte med de samme elleve som han hadde startet med i borteseieren mot Colchester i forrige serierunde.

Etter at Baker hadde vært nær scoring med et langskudd, var det faktisk bortelaget som virket farligst i åpningsminuttene. Zak Mills hadde også et stolpeskudd for Grimsby før Pompey tok en heldig ledelse da Kyle Bennetts skudd gikk via en Grimsby-spiller og umanøvrerte Grimsby-keeperen. Dermed 1-0 til Pompey i det tolvte minutt – og det ledermålet ble beskrevet som mot spillets gang.

Målet snudde kampen. Både Doyle og Naismith var nær å øke vår ledelse før Danny Rose gjorde det i det 35. minutt. Han fikk ballen fra Bennett og skjøt fra 20 meter. Også skuddet hans gikk via en Grimsby-spiller og utmanøvrerte Grimsby-keeperen. 2-0.

Pompey fortsatte å dominere, men fikk en liten nedtur da Kyle Bennett måtte ut med skade litt før pause. Han ble erstattet av Gary Roberts. Humøret steg derimot igjen da Pompey økte til 3-0 på overtid av omgangen. Carl Baker satte fart framover. Han spilte ballen ut til høyreback Gareth Evans, fikk ballen tilbake og knallet så inn 3-0.

2. omgang

30 sekunder etter pause var kampen definitivt kjørt. Carl Baker fyrte av et skudd som Grimsby-keeperen ikke klarte å holde. Kal Naismith var først på returen og satte sikkert inn 4-0 foran Fratton End.

Pompey hadde muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men ikke overraskende dalte intensiteten i kampen etter dette.

Midtveis i omgangen fikk Pompey seg en ny nedtur da Kal Naismith måtte skadet av banen. Jamal Lowe kom inn for Naismith. Resten av kampen ble en transportetappe og Pompey kunne til slutt juble for sin tredje seier på rad og sin tredje kamp på rad uten baklengsmål.