Reisebrev 15/16: Smart julegave nok en gang

Bjarte Hope ga sine døtre en julegave som lot seg kombinere med å se Pompey hjemme mot Bristol Rovers.

Bjarte Hope er en av våre medlemmer som er flink til å dele sine reiser for å se Pompey med oss andre i supporterklubben. Forrige sesong var overskriften på hans reisebrev “Tok med døtrene  på Pompey-kamp”, og Bjarte var smart nok til å gjenta suksessen.

 

Her er Bjartes beretning fra sin første tur til Portsmouth og Fratton Park: 

Mine to eldste døtre og jeg fant fredag kveld, 120216, setene våre på Norwegian-flyet som skulle frakte oss fra Sola til Gatwick. Nok en gang hadde det lykkes faren å gi døtrene Englandstur i julepresang. Fortsatt kun med ett forbehold; at Portsmouth-kamp skulle inngå i programmet! Skolens vinterferie ga oss tid og mulighet for overnattinger både i Portsmouth og London. Faren så selvsagt aller mest fram til å få besøke byen Portsmouth for første gang!

Etter ankomst Gatwick, fant vi etter hvert fram til riktig perrong, slik at vi kom oss ombord i toget som skulle ta oss i retning Portsmouth. Etter togbytte i Barnham ankom vi etter hvert Fratton stasjon. Vi kom oss ut av togstasjonen, men hadde ikke peiling på retning til Ibis budget. Utenfor spurte vi en tilfeldig forbipasserende om veien, noe som deretter førte til at vi måtte tilbake inn på stasjonen for så å finne en annen utgang. Ti minutters gange senere stod vi utenfor Ibis budget. Faren gliste bredt når han registrerte at Portsmouth-butikken, med godt utvalg av supportereffekter, var nærmeste nabo. Klokken var passert 23 engelsk tid, så da var det bare å lade opp til en begivenhetsrik morgendag.

Frokosten ved Ibis budget er ingen spesielt stor opplevelse, så vi valgte å droppe denne til fordel for Subway, som også befant seg i et av nabobyggene. Det var for øvrig ikke noen utfordring å få tak i mat i dette området, da det like over veien også var en KFC, en McDonalds i tillegg til en gedigen Tesco.

 

– You can’t miss it

Vi hadde ikke fått orientert oss i forhold til hvor stadion lå, så han bak skranken ved Ibis budget undret seg sikkert stort når jeg spurte etter veien til stadion. Han pekte uansett ut retningen og ga følgende tilleggskommentar: “You can`t miss it”. Det syntes vi ikke var så rart, da vi fikk øye på Fratton Park etter å ha spasert ca. 100 skritt fra hotellet.

Vi fant billettkontoret ved hovedinngangen, hvor vi også fikk hilse på Allison, som alltid er så behjelpelig med billetter til kamper. Deretter møtte vi Jake Payne utenfor Vip-inngangen, da jeg via Joakim hadde fått avtalt omvisning før kampstart. Jake dukket opp som avtalt, og tok oss med innover i det mer celebre selskap. Den kaffetørste faren takket høflig ja takk når han fikk tilbud om en kopp. Deretter ble det litt prat og en titt på pokalskapet, før Jack hektet oss på Roger Higgins, som skulle guide også flere andre rundt på stadion.

Møtte Snorre Strand Nilsen

Høydepunktet under omvisningen var å få hilse på spillerne i garderoben. På vei til garderoben registrerte jeg at en fortsatt skadet Hollands satt ved et bord og spilte kort med noen andre. Inne i garderoben møtte vi først på de to nyeste lånespillerne- Freeman og Smith. Deretter fikk jeg snakket litt med Conor Chaplin og Ben Close, som begge var veldig hyggelige. Jeg spurte dem om de var i lagoppstillingen for dagens kamp. Dette visste de enda ikke, siden de ikke hadde fått presentert startoppstillingen. Når Conor hørte at vi var fra Norge ble han veldig opptatt av å hente Snorre Strand Nilsen. I mellomtiden fikk jeg sagt til Ben at jeg synes det er veldig kjekt når klubbens egne unggutter tar steget opp og får spille førstelagsfotball. Snorre virket for øvrig godt fornøyd med Portsmouth, og virket også glad for å være på lån hos en naboklubb.

Etterpå stoppet vi opp ved Evans og McGurk, som også var spente på om de var i startoppstillingen. Før følget vårt skulle forlate garderoben rakk jeg også å hilse på Webster, som også kunne betrygge oss om at han var “fit” etter å ha stått over med skade nylig. Når vi var ute ved banen fikk vi i følget også vinket til Alan Knight, samt gitt ham en liten applaus. Omvisningen fikk en noe spesiell slutt, da vi før vi visste ordet av det befant oss i en eller annen lounge hvor det ble servert mat og drikke ved bordene. Da var også Roger Higgins forduftet. Vi forstod at omvisningen var slutt, og tuslet ut derfra….Takk til Joakim, Jake og Roger for en opplevelsesrik omvisning!

Pompey-Bristol Rovers 3-1

Vi hadde fått billetter på South stand, på øverste rad, mellom 16 meter og midtlinje. Her hadde vi god oversikt over kampen, men det virket å være enda mer trøkk i hjemmefansen som befant seg bak målet til venstre for oss.

Portsmouth fikk en god start på kampen og de hadde gode sjanser til å gå opp i en tidlig ledelse. Scoringen lot vente på seg, og det var derfor stor jubel når Evans fikk flikket ballen i mål etter innlegg fra høyresiden. Bristol Rovers var ikke særlig faretruende, men de satte en støkker i hjemmefansen med et knallhardt skudd i tverrliggeren etter at Portsmouth hadde rotet til en overgang hvor det ikke ble blåst frispark til Roberts på grunn av fordel av ballen. Like før pause fikk Smith stanget inn 2-0 på en heading, til stor jubel nok en gang.

2.omgang bar preg av at Portsmouth hadde skaffet seg en trygg ledelse allerede etter 1.omgang. De trygget bakover, men fortsatte å være det førende laget i kampen. McNulty kom alene med keeper og satte inn et betryggende tredje mål. Trøstemålet til Bristol Rovers kom på overtid fra et frispark like utenfor 16 meteren.

Keeper og forsvarsspillere gjorde en meget god kamp. Av disse kan gjerne Webster framheves etter en flott kamp. På midtbanen var Doyle ankeret, mens Close leverte gode pasninger og jaget motspillerne. Evans og Roberts gjorde også sitt, spesielt i det offensive spillet. Bennet var god i 1.omgang, men mer anonym i 2.omgang. Smith fungerte som tanksenter/ oppspillspunkt, men kunne med fordel vært litt hurtigere.

Shopping og sightseeing

Søndagen ble tilbrakt i Portsmouth sentrum, med både shopping og sightseeing. Vi brukte taxi til og fra sentrum. Dette tok kort tid og var billig. Commercial road/ Cascades shopping centre og Gunwharf ble besøkt. ved sistnevnte endte vi også opp i Spinnaker tower med god utsikt mot både hav og by.

Mandag morgen gikk toget mot London og to netter på Novotel Wembley. Hotellet kan anbefales på det sterkeste. Her fikk vi mye for pengene, og hotellet lå like ved Wembley park tube stasjon, som brakte oss inn til sentrum på ca. 15 minutter. I tillegg var det også gode shoppingmuligheter i området, med London Outlet like borte i gaten. Foruten shopping også i London, fikk vi også med oss musikalen “Charlie og sjokoladefabrikken” innen vi returnerte til Sola onsdag kveld.

Play up Pompey! Håper det ikke blir alt for lenge til neste gang! Kanskje på Wembley?

Pompeyhilsen fra Bjarte, som setter pris på å få oppleve tre seire på rad på de siste tre fotballturene!