Reisebrev 06/07: Studerte i Portsmouth

Lise Klette studerte våren 2007 i Portsmouth. Det førte til medlemsskap i Venner av Portsmouth samt oppgjøret Pompey-Newcastle på Fratton Park.

Kamp: Pompey-Newcastle 2-1 – 2006/07-sesongen

14.april og endelig kampdag – Portsmouth – Newcastle!

Jeg, to til fra Norge og en fra Malaysia møtte opp på Fratton Park tidlig på lørdagen for å få vår helt egen guida tur av Chris Gibbs, som jeg bare må si var en topp mann. Virkelig kjempestas å bli vist rundt av han. Fratton Park er jo veldig liten i forhold til en del av de andre banene i dette landet, men sjarmen er det virkelig ingen som kan ta fra den – god stemning hele veien! (Hva som skjer med baneplaner framover er jo stort sett noe som har vært en del diskutert her, både i fotballmiljø og på lokalnyheter.)

Uansett, syns det var ekstra stas å få sett garderoben de bruker hvor alt lå klart til kamp, og være på banen og innbytterområdet – blir jo nesten som et barn 🙂 Guidaturen for dagen hadde vi tidlig for å få sett mest mulig av stadion, så vi hadde en del tid å slå i hjel før kamp – da er det jo kun èn plan; Pub! Været for dagen var virkelig helt fantastisk, sydenvarme, øl og fotball var en helt all right kombinasjon gitt! Pubene rundt om var stort sett fulle, med masse god fotballstemning!

Nå skal jeg på ingen måte begi meg ut på noen kampanalyse her, den er vel de fleste oppdatert på – men det skla jo sies at de kjørte jo stort sett over Newcastle i første omgang – OG vant – så det var duket for god stemning på byen senere!

Enkelt sagt; minneverdig opplevelse på Fratton Park!