Reisebrev 06/07: Debuterte i Newcastle

Magnus «Mange» Nilssons første Pompey-kamp live var ligacupkamp borte mot Newcastle. Selv om det ble et stygt 3-0-tap, hadde Mange en strålende tur.

Kamp: Newcastle-Pompey 3-0, ligacup – 2006/07-sesongen

Magnus (Mange) Nilsson fikk ingen kjempedebut da han så Pompey live for første gang. Pompey stilte reservepreget, laget tapte 3-0 for Newcastle i forferdelig regn på en bane som ikke tillot finspill og på båten tilbake til Sverige var det storm og store bølger. Men hadde han en fin tur? Ja, han hadde det strålende 🙂

Under følger Manges referat i form av innlegg sendt til vårt diskusjonsforum underveis og i etterkant.

Mandag 23. oktober, klokka 15.30: Jag ar nu i Newcastle. Ser fram emot en harlig match pa onsdag. Har kun varit har nagra timmar nu men har redan tagit en svang pa stan och fatt lite lokalkannedom. Verkar vara oerhort passionerat fotbollsfolk har. Manga saval gamla som unga och tjejer och killar gar runt med NUFC-trojor pa stan.

Hade en ganska vanskelig farjeoverfart hit inatt, det blaste och gungade ordentligt och mange madde daligt. Men jag traffade faktiskt ett gang svenska NUFC-supportrar pa vag till denna matchen, men jag avslojade aldrig for dem att jag e Pompey. Traffade daremot ocksa ett gang valdigt trevlige engelsman fra Hartlepool. De var stora fotbollssupporterer och de sa att de hoppas verkligen Pompey slar NUFC pa onsdag, da Hartlepool tydligen er en av Newcastles lokalrivaler. De var valdigt imponerade av att jag som svensk Pompey-supporter allene tog turen over hit for att se denne kampen.

Vi sjong tillsammans «There is only one Harry Redknapp» i puben ombord. De sa ocksa att jag absolut inte kan ga i Pompeys farger pa matchdagen har pa stan, for da aker jag antagligen pa bang fra hemmasupportrarna. Sa hoppas det kommer lite Pompey-folk tillreisende hit pa onsdag. For ovrigt ar vadret kanon nu, aven om overfarten va lite vanskelig.
Har varit pa en mysig pub nu och drack guinness och tankte nog ga pa disco pa byen ikvall. Men det blir inte sa sent for imorgon kl.11 ska jag pa stadium tour pa St James Park sa da galler det att vara nagot sa nar utvilad. For ovrigt ar det kanongott att reisa helt sjalv, man gor precis vad man sjalv vill och allting ar bara sa himla gott. Jag hittade ocksa en en liten fin butik som bara salde fotbollssaker fra alla engelska lag och dar kopte jag nagra Pompey-bocker. Ska lasa «Stay up Pompey!» ikvall tankte jag.

Som Magnus sitt bilde viser sitter en veldig høyt på bortetribunen på St. James’ Park.

Tirsdag 24. oktober, klokka 17.00: Var pa stadium tour idag. Det ar verkligen imponerade vad mycket som finns inne pa arenan. Mangder med barer och privata rum bakom kulisserna. Det var intressant men kandes lite fel att vara pa ett annat lags arena. Noterade ocksa att away seatsen ligger hogst upp pa ena hornet, hiskeligt hogt, man kan nog se till Norge darifran.

I Newcastle-garderoben.

Onsdag 25. oktober, klokka 10.00: Vadret ar gratt har nu pa morgonen, men hoppas slippa regn idag.

Magnus sammen med John PFC Westwood. For ordens skyld; Magnus til høyre 🙂

Onsdag 25. oktober, klokka 22.00: Oops, detta var inte vad man hade onskat sig. Hade tankt skriva et litet reportage nu men bara orkar inte just nu. Fantastikt med alla Pompey-supportrar i alla fall, helt fantastiskt! Vilken stamning pa tribunen!

Onsdag 25. oktober, klokka 23.30: Vi ar ett tappert gang supportrar som samlats pa hotellet nu. Det stora samtalsamnet har nu ar hur domaren kunde tillata spel i de blota forhallendena pa planen.
Det borjade stortregna att par, tre timmar innan avspark och det gjorde planen som en ishockey-bana. Har snackat med bade Pompey-supportrar och andra och alla sager att det var ett valdigt daligt skick pa planen idag.

Dette Magnus, vet vi ikke om vi har lyst til å vite særlig mer om 🙂

Torsdag 26. oktober, klokka 6.50: Det har varit en mycket fin upplevelse att vara har och se Pompey live. Satt till ratt sent pa hotellbaren och drack ol med nagra Pompey-supportrar. Otroligt trevliga. Imponerande stamning pa tribunen igar. Alla sjong hela tiden trots undarlage 0-3 och det var valdigt god stamning mellan bade lagens supportrar. Om ett tag ar det dags att hoppa pa baten tillbaka till Sverige. Resan over med baten tar 25 timmar, och sjovaderprognosen idag sager vindar i stormstyrka 25 meter/sekund och boljehojd 8 meter, sa det blir nog en fin resa det ocksa, hehe..

Det var mycket fans. Svart att saga i siffra, men bortasektionen pa tribunen var val fylld till cirka 80-90 %.

Storm og store bølger i Nordsjøen på båtturen.

Vel tilbake i Sverige kom så denne beskjeden fra Magnus:

Fredag 27. oktober, klokka 17.30: Överfarten gick förvånandsvärt fint. Det var mycket svåra väderförhållanden där ute på Nordsjön inatt, men vi hade vinden rakt akterifrån under hela resan, så det gick fint. Jag satt i puben på däck 7, och grabbarna i baren kände igen mig eftersom jag hade Portsmouth-tröja, och de bjöd på gratis öl för mig.