Reisebrev 03/04: Første sesongen i Premier League

I Pompeys første sesong i Premier League (03/04) tok Joakim Ellingsen og to andre medlemmer turen for å se Pompey hjemme mot et annet nyopprykket lag.

Kamp: Pompey-Leicester 0-2, 2003/04-sesongen

29. november var datoen for kampen og for å ta konklusjonen på turen først: Vi bestemte oss for at slutten på november ikke er et særlig aktuelt tidspunkt for framtidig. Det var veldig vått, det regnet faktisk nesten hele tiden. Når vi tillegg hadde billetter på Milton End (som den gangen ikke hadde tak) ble det vått også da.

Med meg på turen hadde jeg to kamerater fra Haugesund, Øyvind Velde og Martin Grimstvedt. Dette var deres første tur til Portsmouth, men de har etter hvert blitt fast reisefølge og er med på Pompey-tur hvert år.

 

Fra 6-1 til 0-2

Pompey hadde i sin forrige hjemmekamp banket Leeds 6-1 og nyopprykkede Pompey hang overraskende godt med. Dessverre så skulle det ikke gå veien mot Leicester denne gangen heller. Også sesongen før , i nest øverste divisjon, slet Pompey mot Leicester. Da tapte Pompey 2-0 hjemme for Leicester i en trist fotballkamp med overvann på banen flere steder. Nå ble det ikke overvann denne gangen, men Pompey leverte det som sannsynligvis var sesongens svakeste kamp for deres del. Pompey tapte 2-0 hjemme mot Leicester, som endte med å rykke ned senere i sesongen (til tross for at de faktisk slo Pompey også på sin hjemmebane).

Kampen vi fikk med oss var ingen stor opplevelse og det vi husker best fra kampen er at Tim Sherwood i denne kampen noe uventet fikk store deler av hjemmepublikummet mot seg. For første gang opplevde jeg live at en av våre spillere ble buet og utsatt for grov hetsing. Sherwood, som hadde vært sentral i opprykket sesongen før, hadde ingen god kamp, men dette syntes vi alle var unødvendig. At han under en måned etterpå brakk beinet i en kamp mot Tottenham og ikke kom tilbake igjen hører med til historien.

Foruten kampen hadde vi oss en omvisning på Fratton Park før kampen. På bildene under ser du oss både i garderoben og ved siden av trofeet Pompey fikk for å ha vunnet 1. divisjon (som det het da) sesongen før.

Vi overnattet på IBIS for første gang. Ikke akkurat store bad…

Reisefølget mitt: Øyvind Velde (t.v.) og Martin Grimstvedt – på hotellrommet på IBIS.

Venter på taxi ved Gunwharf – vått og trist vær.

Slik så Milton End ut i vår første sesong i Premier League.

Martin og Chris Gibbs.

Fratton Park.

Øyvind fotograferer han også.

Inne i garderoben før kampen. Vi ser draktene til reservene bak gutta. Srnicek, Primus og Smertin.

Disse karene startet kampen.

På plass på innbytterbenken til Pompey.

På plass på Milton End.

Joakim sammen med trofeet som Pompey fikk for å ha blitt mestere på nest øverste nivå sesongen før (02/03).