Reisebrev 02/03: Fikk ta del i opprykkssesongen

2002/03 var sesongen Pompey rykket opp i Premier League under Harry Redknapps ledelse. Joakim Ellingsen så Pompey i aksjon i Rotherham denne sesongen.

Kamp: Rotherham-Pompey 2-3, 2002/03-sesongen

Sammen med to andre mangeårige medlemmer i supporterklubben, Lars Helge Kvinnesland (t.v.) og Arthur A. Amundsen, reiste undertegnede til Portsmouth en langweekend høsten 2002. Pompey hadde fått en flott start på sesongen, men hadde dessverre ikke hjemmekamp da vi kunne reise over. Det ble derfor bortekamp mot Rotherham på oss.

 

Buss Portsmouth-Rotherham-Portsmouth

Vi bodde på et B & B i Southsea, forøvrig siste gang undertegnede har valgt den løsningen – ikke ideelt på guttetur, og valgte å reise sammen med en supporterbuss som var satt opp fra Fratton Park. Avreise var svært tidlig lørdag morgen. Vi skjønte kjapt at dette ikke akkurat var noen partybuss, for å si det mildt. Mange eldre og en del unger om bord. Det ble en lang tur, men heldigvis med et måltid på en pub underveis.

Vi ankom Rotherham i god tid før kamp. Peter Storrie var i Pompey også da og kom bortom og sa hei, ettersom han kjente Chris Gibbs – som vi var sammen med. Joakim fikk også møtt Jim Smith igjen (se reisebrev fra 1994). Smith var nå assistentmanager og hadde tid til en prat før kamp.

 

På bildejakt

Vi ble stående sammen med autografjegerne da Pompeys spillerbuss ankom. I stedet for autografer jaktet vi gode bilder av Festa, Merson, Redknapp & co (se bilder under) før vi tok oss et par pints på puben på Rotherhams stadion Millmoor.

Selve kampen ble en underholdende affære, selv om det meste av handlingen skjedde på målet lengst borte fra oss. Pompey vant til slutt 3-2 etter scoringer av Pericard, Todorov og Merson (straffe). Det jeg husker jeg var mest skuffet over var at så få Pompey-spillere kom bort og takket de tilreisende Pompey-supporterne for støtten. De fleste gikk rett i garderoben. de Zeeuw var den som skilte seg ut og sto lenge og applauderte mot oss på bortetribunen.

I Portsmouth fikk vi oss en omvisning på Fratton Park en av dagene vi hadde der. Under finner dere bilder fra en del av det som er omtalt over.

Fra omvisningen på Fratton Park.

Lars Helge ved gressmatta på Fratton Park.

Søndagstur langs stranda.

Joakim i spillehallene langs stranda.

Joakim og Jim Smith før kampen mot Rotherham.

Lars Helge, Arthur og Joakim i Rotherham.

Her setter Paul Merson inn et straffespark. Ikke lett å se, for vi satt bak Shaka Hislops mål på alle tre Pompey-scoringene.

Chris Gibbs er observerende under kamper.

Lars Helge og Chris utenfor Millmoor.

Paul Merson skriver autografer før kamp. Arthur står klar med kamera. Klar til å rope Merson til å snu seg.

Harry Redknapp.

Gianluca Festa

Arthur får omsider Merson til å se i kameraet.

Lars Helge og Arthur i Frogmore Road. Fratton Park i enden av gata.

Arthur (t.v.) og Joakim i samme gate.

Gjengen samlet på Fratton Park.