Supporterintervjuet: Før Cardiff City (B)

Pål Alexander Lea er optimistisk før Pompeys andre bunnoppgjør på fire dager.


SUPPORTERINTERVJUET: Pål Alexander Lea, vår medlem nummer seks, har vært medlem i Venner av Portsmouth i en årrekke. Han er også en del av redaksjonen til pompey.no og bidrar jevnlig med forhåndssaker (opptakter) og kampreferater. Her er Påls tanker før kveldens bortekamp mot Cardiff.

 

Det ble 1. plass og opprykk forrige sesong. Hva er dine beste minner fra 2023/24-sesongen?

– Sesongen i fjor var jo en sammenhengende opptur som ga mange gode minner. Det beste øyeblikket av dem alle var da Shaughnessy stanget inn seiersmålet mot Barnsley og dermed sikret opprykket på ekte midtstoppervis.

 

Hva tenker du om det Pompey har foretatt seg på overgangsmarkedet før 24/25-sesongen?

– Det er fortsatt litt for tidlig å felle en dom over jobben som ble gjort med spillerlogistikken i sommer. Jeg var overrasket – men positiv – til at såpass mange av de kontraktsløse spillerne ble fristilt etter forrige sesong. Problemet var at det tok altfor lang tid før de nye var på plass. dermed stilte guttene til seriestart uten å ha fått samkjørt laget. Skadeproblemene ser også ut til å ramme de nyankomne. Kanskje Pompey bør oppgradere sitt medisinske team fremfor å hente inn enda flere nye spillere?!

 

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Det primære målet var selvfølgelig å etablere seg i divisjonen, men jeg må innrømme at jeg hadde en liten drøm om at vi skulle fly videre på den flyten vi hadde i fjor og kanskje ligge på øvre halvdel når juleprogrammet nærmet seg. Slik har det jo ikke gått, så nå handler det kun om å plukke poeng og karre seg over streken.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra Championship denne sesongen og hvilke tre lag rykker du ned?

– Jeg tror Sunderland og Leeds går direkte opp, jeg håper i hvert fall at Leeds gjør det. Nedrykk: jeg tror ikke det blir oss. Kan jeg få håpe på at lag som Millwall og Plymouth ryker? Det er i hvert fall lag jeg ikke har all verdens sans for. Og hvis vi slår Cardiff imorgen så tipper jeg at de blir det tredje laget ned.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2024/25?

– Ønsket er der hvert eneste år. Det må bli på våren en gang, i så fall. Men jeg har ikke blinket meg ut noen spesifikk kamp enda.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg synes de offisielle sidene er blitt ganske så bra etterhvert, og selvfølgelig følger jeg daglig med på den beste supportersiden i engelsk fotball; pompey.no! The News leser jeg kun i nødstilfelle.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Callum Lang er vel den eneste som har levert som forventet – eller faktisk bedre enn forventet. Det har vært flest skuffelser både blant nykommerne og de etablerte. Regan Poole er tilbake i laget og leverer meget bra med tanke på at han har vært lenge ute med alvorlig skade. Jeg er litt bekymret for at han ikke blir matchet forsiktig, men stort sett spiller 90 min alle kamper. Men det sier jo litt om våre skadeproblemer når vi mangler fullgode alternativer.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Jeg har ståltro på at Mousinho er rett mann. Men det er nå han skal opp til eksamen. Klarer vi å plukke noen trepoengere fremover og samtidig få skadede spillere tilbake så kan dette ende med en helt ok sesong.

 

Nå er det Cardiff på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Cardiff er jo et lag vi har gode minner om, jeg tenker da på FA-cupfinalen i 2008. Nå sliter de i bunnen på lik linje med oss, og det blir nok et bikkjeslagsmål. Jeg er rimelig fornøyd med uavgjort, men tror vi har en god mulighet for seier. Cardiff har bare scoret 9 mål på 10 kamper, så kanskje det er på tide at vi holder nullen? I så fall tror jeg vi vinner. 2-0. Det er ingen grunn til å forandre på laget som slo QPR sist.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Det er kjekt å se at mange av dere er ivrige lesere av pompey.no og at dere kommenterer på vår FB-side. Det er et lite men viktig forum for oss som er spesielt interesserte i denne nydelige lille klubben. PUP!

Callum Lang.