2024-25: Optakt Stoke – Portsmouth

Tirsdage aftener i Stoke

Dette er navnet på en dansk podcast om Stoke, og med god ironi er netop en tirsdag aften i Stoke, måske ikke det mest interessante sted at være.

Så på den måde er det meget godt at kampen mod Stoke er om onsdagen, men om det gør en forskel!

Stoke er eget af Coates familien, som står bag verdens måske mest succesfulde bettingfirma Bet365, og som firma, ja der har Bet365 en omsætning der slår samtlige klubber fra Premier League til League Two til sammen, og lønnen til deres CEO ligger på de £ 300 mio, det er en løn meget få fodboldspillere kommer i nærheden af.

Men trods en særdeles rig ejer der meget let kunne dreje på gashåndtaget, så har klubben siden nedrykningen fra Premier League ikke rigtig lykkedes med at komme retur.

Så siden 2017/18 er det blevet til placeringer under midten, med en plads som nummer 14 som det bedste i The Championship!

Så en klub med potentiale, men som ikke rigtig lykkedes, og en årsag er nok at det er ikke lykkedes at finde den rigtige mand som manager. Siden 2018 har 11 forskellige managere stået i spidsen for klubben, men hvor fem af disse var caretaker managers.

Den manager der fik længst tid var Michael O’Neill fra 2019-2022 og 167 kampe i spidsen.

Denne sæson er på mange måder gået som forventet for Stoke, med forhåbninger om at være med fremme, men efter 7 kampe er det blevet til to sejre og en score på 4-11, så klubben ligger præcis hvor den plejer!

Det kostede så manageren jobbet efter 5 kampe, så goodbye Stephen Schumacher, som ironisk nok er den manager siden 2018 med højeste win ratio for dem!

Manager

Det er spanske Narcis Pelach på 36 år der er ny manager, og han kom fra et job hos Norwich som first team coach og rygterne er han er en manager der er efterspurgt som har takket nej til flere jobs som manager.

De to første kampe for ham har været to nederlag og en score på 1-5!

Seneste kamp var denne

Så kampen mod Pompey, ja den er ikke så lidt vigtig for at komme i gang med pointhøsten!

Profiler

Million Manhoef, og hvilket fornavn, har været den store profil for klubben. Han kom til i slutningen af sidste sæson, og med kampe for Hollands U21 landshold så er han god. Han har uden tvivl været bedste spiller denne sæson, og han har været involveret i 3 af de 4 mål Stoke har scoret i denne sæson. Dog er Manhoef tvivlsom til kampen, da han udgik med en mindre skade i seneste kamp!

Lewis Koumas er på lån fra Liverpool og 19 år gammel, han kan spille både kant og angriber og han har ligeså været en af de bedste denne sæson, og hvis efternavnet virker bekendt, så er det Jason Koumas søn.

Bae Jun-Ho er er en 21 årig sydkoreansk spiller, som er i gang med sin anden sæson, han er en bevægelig spillere der både kan spille kant og angriber, og har fået 2 kampe på Sydkoreas landshold

Lånespillere, Stoke har i flere sæsoner netop hentet spillere på lån som Koumas, og det med succes, men udfordringen er at lånespillere ikke bliver!

Enda Stevens, kan du huske backen som var hos Pompey i 2015-17 og spillede 90 kampe og kom i den sidste sæson som endte med oprykning til League One både på årets hold i league two, som havde denne XI og med flere kendte navne

Pos.                  Player               Club

GK                     Luke McCormick  Plymouth Argyle

DF                     Kelvin Mellor  Blackpool

DF                     Sonny Bradley Plymouth Argyle

DF                     Christian Burgess  Portsmouth

DF                     Enda Stevens  Portsmouth

MF                    Nicky Adams   Carlisle United

MF                    Luke Berry  Cambridge United

MF                    James Coppinger   Doncaster Rovers

MF                    Graham Carey Plymouth Argyle

FW                    Danny Hylton  Luton Town

FW                    John Marquis  Doncaster Rovers

 

Den sidste forbindelse til Pompey hos Stoke, findes hos klubbens U21 assistenttræner, det er Liam Lawrence, som var en profil da vi var rykket ud af Premier League.

Portsmouth

Med seneste kamp mod Sheffield U, viste holdet at de er ved at vænne sig til tempoet i The Championship, nuvel, vi har mødt 6 hold der er i top 8 (samt en nedrykkere) i de første 7 kampe, så på den måde er fire uafgjorte faktisk godkendt.

Men Pompey har haft det svært og har tilladt mange chancer imod os og har leveret over evne offensivt.

Så nu skal en kedelig aften i Stoke gerne vise holdet er ved at være der.

Mod Sheffield U i weekenden var det nok med vores bedste defensive kamp i mente, hvor begge backs fik gode ratings, så begynder det at ligne noget, så derfor er kampen mod Stoke første gang vi møder et hold, hvor vi skal kunne gøre en forskel og være med i spillet.

Hvis vi lige skal sammenligne lidt med Stoke på data.

PortsmouthStoke
Xg per kamp / faktisk scoret0,97 / 1,171,09 / 0,67
Xg mod / faktisk scoret imod1,69 / 2,171,47 / 1,50

 

Så har Stoke ikke helt fået scoret på de muligheder de faktisk har fået, omvendt har Pompet leveret bedre end forventet (med et par heldige mål dog), men defensive har vaklet.

Men med alle de skadede spillere retur i forsvaret ser det godt ud og så skal vi bare lige have de skadede spillere klar til angreb, hvor unge Mahoney der er på lån fra Brighton ikke imponerede.

Så interessant hvem der kommer til at spille angriber.

Skader

Desværre er unge Ibane Bowat der var hentet fra Fulham, ude resten af sæsonen, synd for den 22 årige der nok håbede på at få taget næste skridt i karrieren her!

Callum Lang og Kusini Yengi skulle begge være ude til midten af oktober.

Conor Shaguhnessy vides ikke hvornår han er endelig klar men det må være tæt på.

Endelig er Tom Lowery og Colby Bishop helt ude med skader og operation, og er ikke inkluderet i den 25 mand trup der må spille resten af 2024.

 

Portsmouth manager John Mousinho

Du kan høre hvad Pompey manager har at sige om kampen her.

På klubbens hjemmeside siger han følgende:

We’re looking forward to having another game quickly after what was a positive performance at the weekend.

“There’s that cliché of it always being difficult on a cold midweek at Stoke – and I certainly expect that to be the case, but it’s an exciting prospect.

“Our last away game at Burnley was probably our best display of the season up until last Saturday and we really restricted them.

“But although I was happy with how we played, we still need to show a lot more to come away from these places with three points.

“We’ve conceded far too many goals this season and that’s why it was particularly nice to keep a clean sheet against a Sheffield United side who had scored in all their previous league games.

“That was a real bonus and we’ve got to build upon that – the next stage is to look more of a goal threat ourselves.

“We’re not being dragged down at the moment and the atmosphere around the place is certainly good, but there’s an opportunity this week to get that first win.

“Everyone speaks about our first seven games, although the eighth is just as tough when you’re going to Stoke. It’s going to be a difficult challenge – and it’s one we’re ready for.”