Supporterintervjuet: Før Stoke City (B)

Torkil Risan tror ikke sesongens første trepoenger kommer denne serierunden heller.


SUPPORTERINTERVJUET: Torkil Risan er vår medlem nummer to. 44-åringen bidrar hvert år med å stille til supporterintervju, leverer reisebrev fra sine Pompey-turer og er – som medlemsnummeret røper – den som har vær medlem i Venner av Portsmouth lengst (foruten supporterklubbens stifter).

Nå har han og familien fått seg en søt valp. Hva den heter?

Hils på Pompey!

 

Det ble 1. plass og opprykk forrige sesong. Hva er dine beste minner fra 2023/24-sesongen?

– Altså, opprykksfesten mot Barnsley var jo et naturlig høydepunkt. Alle poengene vi klarte å knipe til oss på slutten av kampene i fjor var generelt veldig u-Portsmouthsk og velkomment. Så vil jeg nesten trekke frem å ha en spiller som Abu Kamara på laget. Den formen han hadde i fjor var sånn at du satt med følelsen at han kunne lage store målsjanser når han ville. Det har vi ikke nå, og det var lenge siden vi hadde hatt en før han også.

 

Hva tenker du om det Pompey har foretatt seg på overgangsmarkedet før 24/25-sesongen?

– Nja. Jeg synes fortsatt at vi hadde en bedre tropp i fjor enn den vi har nå. I hvert fall førsteellever. Jeg er ikke imponert av verken Sørensen, Silvera, Blair eller Dozzell. Ritchie har også underprestert foreløpig. Mens Abdoulaye Kamara har vist glimt av storhet, Potts har jeg trua på, Williams er solid, Murphy blir bra og Farrell O´Mahoney tror jeg også bli bra etter hvert. Fantasien er at Conor Chaplin kommer på lån i januar pga lite spilletid i Premier League!

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Jeg har hatt trua på en plassering rundt 15.-18. Det er fortsatt realistisk. Men den aldeles grusomme terminlista kan komme til å være mer ødeleggende enn at vi ikke får poeng fra de vanskelige kampene. Det at vi starter sesongen med så få poeng vil gi økt press på mer “normale” kamper, som feks. Stoke borte og Millwall hjemme. Det kan slå uheldig ut. Noen enklere kamper i starten av sesongen med opprykksrusen ennå i blodet ville lettere gitt oss trepoengere mot jevnere motstand. Og da hadde vi ikke blitt stressa av å tape mot Burnley og å spille uavgjort mot Sheffield United.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra Championship denne sesongen og hvilke tre lag rykker du ned?

– Leeds, Burnley og Sunderland (via play off).

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2024/25?

– Ja! Håper å få til det på nyåret.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Ser kampene via Pompey+. Pompey.no og Venner av Portsmouth på facebook. Ellers er det lokalnyheter via The News (verste nettsida i verden) og ellers samlesider for Championship-klubbene.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Elsker midtstoppertyper som Regan Poole. Kvalitet. Ellers er Marlon Pack en kaptein å være stolt av. Så er jeg svak for Kusini Yengi på sitt beste. Men det har vært smått derfra en stund nå. Han er såpass international, at jeg frykter at han forsvinner til en annen liga neste sommer når kontrakten utløper. Håper han kan bli og vokse seg sterk i Pompey-trøya.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Bare positive tanker om den gjengen der. Alltid enig i Mousinhos vurderinger, og også fan av nivået av ærlighet han legger seg på. Det har vært noen skuffende spilleroverganger, men det er vel kanskje gamet? Vi har hatt noen varp også.

 

Nå er det Stoke på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Vi er jo over i den litt lettere fasen av terminlisten, og det er akkurat her at presset blir litt større på en egentlig tricky kamp. Stoke borte burde ikke være en must win, men 0en i seiers-kolonnen kan dessverre øke stressfaktoren før sånne kamper. Jeg frykter dessverre et 2-1-tap. Lag (med skader tatt i betraktning): Norris Swanson, Poole, McIntyre, Farrell Pack, Kamara Murphy, Saydee, Ritchie O´Mahoney.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jeg håper inderlig at vi kan kose oss med en stressfri sesong! Vi har vært gjennom så mange magre år, at noen chille midt på tabellen-sesonger i Championship hadde vært nydelig. Få konsolidert oss der, så kan vi bygge for et opprykk om noen år. Og stor takk til Joakim, og dere andre som lager kvalitetsstoff før/etter kamper. For en jobb dere gjør!

Torkil og lille Pompey.

Regan Poole.