Supporterintervjuet: Før Sheffield United (H)

Joakim Ellingsen (t.h.) tror ikke sesongens første trepoenger kommer i dag heller.


SUPPORTERINTERVJUET: Da er det rett og slett undertegnede som tar et intervju med seg selv her. Det begynner etter hvert med å bli en kjent øvelse, da dette skjer én gang i året i vår runde med supporterintervjuet.

 

Det ble 1. plass og opprykk forrige sesong. Hva er dine beste minner fra 2023/24-sesongen?

– En skulle kanskje tro at det var 3-2-seieren mot Barnsley i tredje siste serierunde da både opprykket og 1. plassen ble sikret gjennom overtidsscoringen til Shaughnessy, men selv om det var fantastiske bilder derfra var jeg såpass egoistisk den kvelden at jeg håpet på uavgjort. Da hadde opprykket blitt sikret, men Pompey hadde trengt et resultat fire dager senere mot Wigan for å vinne ligaen. Mot Wigan var jeg på plass og jeg håpet på en kamp som betydde noe med lykkelig utfall. Nå ble Barnsley-kampen en fantastisk opplevelse for de som var der, mens Wigan-kampen ble et lite antiklimaks med tap. Det var likevel flott å få være der og oppleve utdeling av trofé og medaljer til alle som hadde bidratt til opprykket.

Slik sett var det en kulere opplevelse å være på Fratton Park i starten på september da jeg var der og så Pompey vinne 3-1 mot Peterborough etter scoringer av Bishop, Kamara og Poole. Andre kamper som sitter i var bortekampen mot Reading (seier 3-2 etter å ha ligget under 0-2), overtidsseieren hjemme mot Wycombe (2-1) og den TV-sendte hjemmekampen mot Bolton (seier 2-0).

 

Hva tenker du om det Pompey har foretatt seg på overgangsmarkedet før 24/25-sesongen?

– Det er vanskelig å si noe om kvaliteten på de som er hentet inn, ettersom mange av dem kom veldig sent og ennå ikke har fått vist seg fram i særlig grad. Jeg tror at en av grunnene til Pompeys suksess forrige sesong var at nykommerne kom tidlig. Dermed fikk de ta del i sesongoppkjøringen og Pompey var klare til seriestart.

Nå kom mange spillere sent, Pompey har hatt mange skader (deriblant flere av de nyankomne) og vi har fått sett nykommerne for lite til å si noe om kvaliteten på dem. Jordan Williams kom tidlig og virket som en bra signering, men høyreback Williams har blitt brukt mye som midtstopper på grunn av skadeproblemene i den posisjonen. Der har han absolutt ikke levert.

Matt Ritchie var en signering jeg likte veldig godt, men han har ikke fått noen pangstart. Håper og tror at han kommer sterkere etter hvert.

Kjekt med en ny skandinav i klubben i Elias Sørensen, men det lover ikke bra at flere av våre danske medlemmer enten ikke kjenner til han, eller er kritiske til at han kan levere. Han spilte på nivå tre i Danmark forrige sesong og vil nok trenge tid på å tilpasse seg Championship-nivået. Han ser ikke ut til å være klar ennå, men det er få ting som hadde vært kjekkere enn om Sørensen leverte bra.

Ellers ser det ut til at mange av de som er hentet inn ikke er gode nok til å gå rett inn i startelleveren. To nye keepere i Jordan Archer og Nicholas Schmid, men ingen av dem skal være bedre enn Will Norris. Jacob Farrell og Ibane Bowat har vi ennå ikke fått sett i aksjon på grunn av skader.

Reuben Swann gikk direkte på utlån til Havant & Waterlooville, mens André Dozzell og Freddie Potts ser ut til å være helt ok spillere – uten å heve startelleveren i stor grad. Kamara virker veldig spennende, men mye tyder på at han ikke er klar til å gå rett inn og være en forsterkning han heller.

Josh Murphy ser ut som en forsterkning, men foreløpig har verken Mark O’Mahony, Sammy Silvera eller Harvey Blair vist seg som noen forsterkninger.

La oss håpe noen av nykommerne viser seg som spillere på høyt Championship-nivå. Foreløpig har ingen av nykommerne vist et slikt nivå.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Nå har sesongstarten vært like tøff som fryktet, men håpet er fortsatt en plass på øvre halvdel med behagelig avstand til nedrykksstrid når vi skriver våren 2025. Det viktigste er å beholde plassen.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra Championship denne sesongen og hvilke tre lag rykker du ned?

– Leeds og Coventry var lagene jeg tippet direkte opp før sesongen. Jeg tror fortsatt Leeds rykker direkte opp, men skal jeg si tre lag opp nå vil jeg si at to av WBA, Sunderland og Sheffield United slår følge med Leeds.

Plymouth, Oxford og Derby har alle fått en god start, og selv om jeg ikke tror alle de tre sprekker tror jeg to av dem går ned. Sammen med Preston.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2024/25?

– Ja, men denne sesongen blir det ingen høsttur. Venter til mars.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg ser den kampene jeg kan se på Pompey +, ellers leser jeg selvsagt alt som legges ut på pompey.no og på vår facebookgruppe. I tillegg følger jeg godt med på sosiale medier, leser noe på The News (men nettsiden er fortsatt så håpløs at jeg trykker meg noe motvillig inn på sidene deres), følger med på det som kommer fra den offisielle nettsiden og har jevnlig kontakt med venner i byen.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Regan Poole, Marlon Pack, Colby Bishop, Kusini Yengi og Paddy Lane. I tillegg håper jeg veldig på at Matt Ritchie viser glimt av gammel storhet.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– De har levert til terningkast seks fram til denne sesongen. Jeg er derfor glad for at Mousinho forlenget sin kontrakt. Jeg er enig med de som mener at han er en framtidig Premier League-manager. La oss håpe det blir som Pompey-manager.

Samtidig er han en fersk manager med veldig lite erfaring. Han vil gjøre feil og vi kan ikke forvente at han tar Pompey til nytt opprykk med det aller første, men leder han Pompey til en plass midt på tabellen denne sesongen er det en «job well done».

 

Nå er det Sheffield United på hjemmebane . Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Nok en ny tøff kamp mot et lag som kommer fra Premier League og har startet sesongen bra. Her er bortelaget favoritter, men jeg blir skuffet om Pompey ikke tar poeng. Jeg likte førsteomgangen mot Burnley forrige serierunde, og der synes jeg Pompey hadde fortjent poeng med seg hjem. Jeg håper selvsagt sterkt på tre poeng i ettermiddag, men tenker uavgjort er mest realistisk. 1-1 er tipset. Murphy målscorer.

Ønsket startellever: Norris – Swanson, Poole, McIntyre (Shaughnessy hvis spilleklar), Ogilvie – Pack, Potts – Ritchie, Lane, Murphy – O’Mahony

(Veldig synd at Lang er ute med skade – han har vært Pompeys beste spiller så langt. O’Mahony er tvilsom. Hvis han er ute må det nesten bli Sørensen, men det er mest på grunn av at alternativene ikke er gode. Saydee holder ikke.)

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Det var kjekt da vi vår så mange fra Venner av Portsmouth på samme kamp i april (hjemmekampen mot april). Jeg vil oppfordre alle til å bruke vår facebookgruppe til å dele når du skal reise over, slik at vi ser når de ulike medlemmene er på kamp. Vi bor spredd rundt i hele Skandinavia, og det er veldig kjekt å møte andre Pompey-supportere fra Norge/Sverige/Danmark.

Oppfordrer ellers til å bruke facebookgruppen til å dele tanker, meninger eller bare gi litt likes og hjerter. Mer aktivitet har det blitt med vår facebookgruppe, men vi ønsker enda mer.

Det er også flott om vi kan få til noen treff på fotballpuber rundt omkring i ulike byer.

Regan Poole.