Supporterintervjuet: Før Millwall, 1. runde ligacup (H)

Seriestarten er unnagjort. Nå skal sesongens første kamp på Fratton Park spilles. Erlend Uglem deler sine tanker før kveldens ligacupkamp mot Millwall.


SUPPORTERINTERVJUET: Erlend Uglem fra Trondheim, vår medlem nummer 71, stiller til sesongens andre supporterintervju. Her er Erlends tanker før Millwall-kampen i ligacupen.

 

Det ble 1. plass og opprykk forrige sesong. Hva er dine beste minner fra 2023/24-sesongen?

– Vanskelig å komme utenom selve følelsen da opprykket endelig var et faktum, men ellers så var det mange kamper på høsten vi avgjorde i vår fordel med et mål. Da fikk jeg for alvor trua.

 

Hva tenker du om det Pompey har foretatt seg på overgangsmarkedet før 24/25-sesongen?

– Vi fikk tilbake en ringrev i Ritchie. Har tro på Sørensen og liker at klubben ser utenfor balløya etter gode kjøp også. Vanskelig å si hvordan mange av de nye tar nivået, men er positiv til strategien Mousinho fører i transfermarkedet.

 

Seriestarten endte med 3-3 borte mot Leeds. Hva synes du om den?

– Når du mister 2 poeng i det 95. minutt så føles det som du taper noe, men kampen sett under ett så skal vi vel være fornøyd med ett. Nå er det kanskje ikke på Elland Road vi har kalkulert poengene i år, men artig å se at vi er på høyde selv om Leeds antakelig er klar opprykkskandidat.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Unngå nedrykk, da tror jeg det blir tungt å komme opp igjen. Det ser vi vel av historien. Tror også vi unngår det, forventer at vi holder oss unna en nedrykkskamp, men vil nok bli rett over…

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra Championship denne sesongen og hvilke tre lag rykker du ned?

– Tror Leeds og West Brom rykker opp. Oxford, Millwall og Plymouth rykker ned.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2024/25?

– Ja definitivt. Satser på en kamp før jul og en til våren.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Det blir tv og alskens nettbaserte medier som kan skrive informativt stoff. Samtidig vil jeg også berømme oss i supporterklubbben litt, det virker være større interesse for å dele info nå.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Pack synes jeg fremstår mer og mer som blå, og han imponerte meg mot Leeds. Bishop selvfølgelig, men Lane har jeg tro på kan bli god i år!

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Imponert meg stort. Hadde svak tro på et relativt ukjent blad når han ble ansatt. Måten vi fremstår i spillet nå forteller meg at han er særdeles dyktig til å få til rollespillere. All kudos til han og teamet fra meg!

 

Nå er det Millwall på hjemmebane i 1. runde av ligacupen. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Millwall bør vi ta hjemme. Ingen formeninger om at vi bør gjøre mange forandringer fra Leeds-kampen. Kanskje Yengi kan inn.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Ikke annet enn at vi bør flagge mer når noen drar for å se kamper, enten i England eller på fotballpuber rundt om i landet. Alltid artig med flere


Tidligere supporterintervju denne sesongen:

Før 1. serierunde: Leeds United (B): David Gunnarsson Lorentzen

Marlon Pack.