Tidligere Pompey-spisser på flyttefot

De slo aldri til i Pompey. Nå har John Marquis (bildet) og Joe Pigott skiftet klubb igjen.


NYHETER: Den 32 år gamle spissen John Marquis har spilt 121 kamper og scoret 36 mål for Pompey fordelt på et utlån til klubben i 2013 og årene 2019-22.

Da han ble hentet i 2020 hadde han vært en stor suksess i Doncaster, men Marquis ble aldri den storscoreren Pompey håpte skulle skyte klubben til opprykk til Championship. I januar 2022 valgte Pompey å selge Marquis til Lincoln, og han har ikke vist noe etterpå som viste at det var feil av Pompey å selge.

Det var kun en korttidskontrakt ut sesongen Marquis fikk i Lincon. Fem kamper på 20 mål senere signerte han for Bristol Rovers. Der har han nå vært i to sesonger. Etter ni seriemål i sin første sesong, ble det kun fire seriemål forrige sesong. Ved sesongslutt ble han frigitt og nå er det klart at han skal spille League One-fotball også i 2024/25.

John Marquis har signert en toårskontrakt med Shrewsbury Town.

SE OGSÅ: John Marquis sin spillerprofil

 

Tilbake i gamleklubben på lån

Joe Pigott er nå blitt 30 år gammel og etter å ha forlatt AFC Wimbledon i 2021, returnerer han nå til London-klubben. Spissen scoret 54 mål på 157 kamper for AFC Wimbledon før han gikk til Ipswich sommeren 2021. Han ble aldri noen suksess i Ipswich og ble lånt ut til Pompey i 2022/23. Etter 44 kamper (7 mål) for Pompey i 2022/23-sesongen, returnerte han til Ipswich.

Sommeren 2023 gikk han til Leyton Orient. 42 kamper (4 mål) var ikke all verden for en spiss i League One, og det var derfor ikke overraskende at han ikke er med i deres planer for kommende sesong. Nå returnerer han altså til AFC Wimbledon. Han kommer på et sesonglangt utlån fra Leyton Orient, som spiller i divisjonen over (League One).

«To come back is amazing but I have so much more to give and achieve with this club. Wimbledon means a lot to me and my family, so it’s hard not to be emotional when I talk about the support that the fans have always shown me», sier Pigott til AFC Wimbledons offisielle nettside.

SE OGSÅ: Joe Pigott sin spillerprofil

 

Mange klubbskifter på Tollitt

I tillegg til de to spissenes overganger, har også Ben Tollitt nylig skiftet klubb. League Two-klubben Morecambe signerte på kort tid hele 15 nye spillere, deriblant Tollitt. Årsaken til at de signerte så mange på kort tid er at de hadde forbud mot å signere nye spillere en periode.

29 år gamle Tollitt ble frigitt av Oldham i sommer og har nå signert en ettårskontrakt med Morecambe. Dermed går han opp én divisjon ettersom Oldham er i National League.

Det er ni år siden Tollitt imponerte på prøvespill i Pompey og fikk kontrakt. Etter 18 kamper (1 mål) i 2015/16-sesongen fikk vingen gå til Tranmere. Han har i årene etter det spilt for en rekke klubber på lavere nivå før han nå altså signerte for Morecambe.

SE OGSÅ: Ben Tollitt sin spillerprofil

 

Joe Pigott.