2024-25: Optakt MK Dons – Portsmouth

Pompey møder ude League Two holdet MK Dons.

De var i sidste sæson i Play Off, hvor de dog tabte 1-8 samlet set i semifinalen mod Crawley Town, der også endte med at rykke op.

Så det er et hold der nok ligger to rækker under Pompey, men som nok burde være i League One.

Klubben har i hvert fald en ting som vi Pompey kan være lidt misundelige over. Nemlig et relativt nyt stadion med plads til 30.000! At snittet til hjemmekampene i seneste sæson lå på lige under 7.000 er så en anden sag.

Men Pompey har renoveret og gjort en del ved Fratton Park, men med en kapacitet der er en af de mindste i The Championship, så betyder det noget økonomisk!

The Dons har spillet fire træningskampe og vundet tre af disse, og deres to næste kampe er mod stærkere modstandere fra The Championship.

Manager

Det er faktisk en tidligere Portsmouth spiller som er chef hos dem, nemlig Mike Williamson, og hvis du ikke lige kan huske ham, så er det fordi han i sæsonen2009-10 ikke spillede en eneste kamp for Pompey i den sidste sæson klubben var i Premier League.

Han blev faktisk hentet til for £ 2 mio, men rygtet var at han med en kamp, så ville det udløse en klausul og Pompey måtte betale en pæn sum. Så da Pompey var under administration, så fik han ikke en eneste kamp for klubben. Efterfølgende kom han til Newcastle og fik 150 kampe!

Hos MK Dons overtog han tøjlerne i oktober 2023 og har siden haft dem i 38 kampe og det med et pointsnit på 1,71!

Profiler

Alex Gilbey på 28 år som central midt, lavede han 10 mål og 13 assist i sidste sæson.

Ellis Harrison er blevet 30 år og angriberen der var hos Pompey i 64 kampe og lavede 9 mål, ja sidste sæson blev det til 8 mål i 31 kampe i League Two.

Dean Lewington, han er blevet 40 år, og forsvarsspileren startede karrieren hos Wimbledon inden han rykkede med MK Dons, så han har i princippet blot spillet i en klub. I alt 938 kampe har han spillet!

Pompey

Det store spørgsmål er Colby Bishop, som har været helt fraværende fra træningslejr og de første træningskampe, årsagen, ja det er fruen skulle føde!

Han har trænet men om han er klar vides ikke, og dermed et stort spørgsmål om hvor står Pompey i forhold til angribere.

Som træningskamp er det den første mere seriøse modstander, men som altid vil der nok ske rigtig mange udskiftninger, men også at start XI begynder at kunne skimtes