Henter Oxfords opprykkshelt

Han skjøt Oxford til opprykk med to scoringer på Wembley. Nå er den 29 år gamle kantspilleren klar for Pompey.


NYHETER: Josh Murphy har en fortid i blant annet Norwich og Cardiff før han for to år siden signerte for Oxford. Kantspilleren imponerte mange Pompey-supportere da Pompey møtte Oxford forrige sesong, og han ble også den store helten da Oxford slo Bolton 2-0 i play-off-finalen på Wembley. Murphy scoret begge målene.

Han var på utgående kontrakt og var linket til flere Championship-klubber i sommer, i tillegg til at han naturlig nok var ønsket med videre av Oxford, men valgte altså Pompey. Det ryktes i at hans kjennskap til John Mousinho, fra Mousinhos tid i Oxford, var avgjørende.

Murphy kommer da altså gratis som Bosman-spiller og han har skrevet under på en treårskontrakt. Pompey har opsjon på ytterligere ett år.

Det er verdt å merke seg at Murphy kostet hele 11 millioner pund da daværende Premier League-klubb Cardiff kjøpte han fra Norwich. Murphy har i tillegg til én sesong i Premier League med Cardiff en rekke sesonger i Championship bak seg.

Hans tvillingbror Jacob spiller for Newcastle.

SE OGSÅ: Josh Murphys spillerprofil

 

Hovedtrener John Mousinhos kommentarer

«Josh brings a wealth of Premier League and Championship experience for starters. He was one of the outstanding players in League One during the second half of last season, which culminated in that Wembley brace to take Oxford up.

He’s an exciting winger, who possesses goals and assists in his arsenal. There’s also out-and-out pace on either flank. Josh can get the fans excited with the way he plays, so we’re absolutely delighted to get the deal done.”