Yengi i scoringsform på landslaget

Han var andrevalg på topp i opprykkssesongen 2023/24. Kusini Yengi har vist scoringsform for Australia i juni. Kan han bli en hit i Championship?


NYHETER: En kan absolutt si at Kusini Yengi leverte i sin første sesong for Pompey. Med Colby Bishop som klart førstevalg, og toppscorer, ble det begrenset med spilletid på Yengi. Han spilte likevel totalt 24 kamper (de fleste som innbytter) og scoret åtte mål.

Pompey rykket opp til Championship og selv fikk han sin debut på det australske A-landslaget. Nå i juni har Yengi spilt ytterligere to landskamper i Australias VM-kvalifisering. På de to kampene scoret Yengi tre mål.

Yengi scoret ett mål i 2-0-seieren borte mot Bangladesh. Deretter scoret han to mål i 5-0-seieren hjemme mot Palestina. Dermed vant Australia sin gruppe med full pott. Og Yengi står nå med fire mål på åtte A-landskamper.

 

Tar han nivået?

Selv om Yengi fikk begrenset med spilletid i 2023/24-sesongen, er det mange supportere som håper og tror han får mer spilletid i Championship kommende sesong.

25-åringen er stor, sterk og har nå hatt ett år på å tilvenne seg engelsk fotball. Han har hatt en fin utvikling, får mer og mer internasjonal erfaring og fortsetter han sin utvikling kan Pompey ha en potensielt god Championship-spiss i Kusini Yengi.

Flere klubber har vært interessert i toppscorer Colby Bishop, men nå er Pompey selv på Championship-nivå og det er ventet at både Bishop og Yengi er Pompey-spisser også i 2024/25.

Men så er spørsmålet om Pompey også vil hente ytterligere en spiss. Holder det med Bishop og Yengi på topp? Christian Saydee og Calum Lang er først og fremst aktuelle i tierrollen. Ikke som spydspisser.

SE OGSÅ: Kusini Yengis spillerprofil