2023-24: Opptakt Peterborough – Portsmouth

Det er nå det virkelig gjelder!


Portsmouth fikk med seg 3 poeng mot Burton, selv om det ble litt nervepirrende på slutten. Nå venter imidlertid motstand av et helt annet kaliber når Peterborough tar imot oss på Weston Homes stadium, det offisielle navnet på London Road. Darren Ferguson har virkelig fått fart på laget sitt, og med 5 strake seire er Posh nå en av de virkelig hete opprykkskandidatene. Laget er på fjerde plass med 71 poeng, 9 bak Pompey, men de har en kamp til gode og kan med seier komme helt opp i ryggen på oss. Portsmouth kan på sin side ta et sjumilssteg mot direkte opprykk hvis de får med seg 3 poeng fra denne svært vanskelige bortekampen. Uavgjort vil heller ikke være så ille for Pompey, det er nok hjemmelaget som vil være minst fornøyd med det. For sikkerhets skyld møtes også lag nr 2 og 3, Bolton og Derby, så denne runden kan bli svært så utslagsgivende.

 

Peterborough sin sesong så langt

Posh begynte bra med 3 strake seire, deretter ble det 3 tap på rad, blant annet på Fratton Park da Regan Poole, Colby Bishop og Abu Kamara sørget for 3-1 til Pompey. De neste 4 månedene var imidlertid en lang opptur og like før jul krøp laget opp på andre plass på tabellen, bak Portsmouth. Der holdt de seg helt til en ny dårlig periode, med 4 strake tap sendte dem nedover på tabellen, og i manges øyne ut av kampen om direkte opprykk. Darren Fergusons menn klarte imidlertid å snu trenden og står nå plutselig frem som divisjonens store formlag med 5 strake seire.

Peterborough kom seg til tredje runde i både FA – og ligacupen. Mange vil huske at de slo ut Pompey på straffer i ligacupen før de selv røk ut mot Mansfield på straffer i tredje runde. I FA-cupen møtte de sine overmenn i Leeds, og tapte 0-3 hjemme. Posh har også gjort det meget bra i EFL Trophy og skal spille finale på Wembley i april, mot Wycombe Wanderers.

 

Spillere å se opp for

Ephron Mason-Clark har scoret tilsammen 19 mål i år, hvorav 13 i ligaen. 24-åringen er allerede solgt videre til Coventry, men ble umiddelbart tilbakelånt til klubben hvor han har scoret jevnt og trutt siden 2022. Kwame Poku er en annen mann å se opp for. Midtbanespilleren, som er født i England men som har en landskamp for Ghana, har scoret 13 mål i år, 12 av dem i serien. Ricky Jade Jones er en annen ung angriper som har spilt flere sesonger for Peterborough. I år har han begynt å finne veien til mål stadig oftere og står med anstendige 11 mål på sine totalt 38 kamper. Hvis ikke han skulle lykkes står Jonson Clarke-Harris klar. Spissen fra Jamaica er blitt 29 år og har scoret totalt 76 mål på 159 kamper for Posh. Denne sesongen står han så langt med 11. Det er med andre et svært så slagkraftig mannskap Pompey skal opp mot, i hvert fall offensivt.

 

Statistikk

Det er interessant å se hvor jevn statistikken er mellom de to lagene. De vinner i stor grad annenhver gang, og det ender sjelden uavgjort. Beklageligvis for Pompey så skulle det tilsi hjemmeseier denne gangen, men alle statistikker er jo til for å brytes. Totalt sett har Portsmouth vunnet 14 kamper, mot Peterborough sine 13. På London Road har imidlertid hjemmelaget et lite overtak med 6 mot 4 seire.

 

Skadesituasjonen

Det meldes at Callum Lang og Anthony Scully begge er tvilsomme til kampen, selv om de gjør fremskritt. Jack Sparkes vil kanskje kunne bidra, mens Ben Stevenson også nærmer seg kampklar. Den «vanlige» gjengen med langtidsskadde og uaktuelle spillere teller fortsatt viktige navn som Tino Anjorin, Terry Devlin, Josh Dockerill, Tom McIntyre, Joe Morrell, Connor Ogilvie, Regan Poole og Alex Robertson. Det har vært litt av en sesong for Pompeys medisinske team.

Hector Kyprianou må stå over for vertene på grunn av mange gule kort. Will Blackmore og Jeando Fuchs er ute med skader, mens tilstanden er uavklart for James Dornelly og Jacob Wakeling .

 

Opptakt fra de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/march/match-preview-for-peterborough-united-vs-portsmouth-on-16-mar-24/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“We can’t get carried away with everything that’s happening, but I don’t think I need to keep the players grounded.»

“Sometimes it’s healthy to get caught up in the excitement of what can be achieved and it can help to inspire.»

“I think that Peterborough are a fantastic side. I went to watch them last week and they blew Northampton away.»

“They’ve got some really talented. young players and are very well coached, so I think it should be a good game of football.»

 

Du kan se hele intervjuet med Mousinho her

Peterborough manager Darren Ferguson

“I have been very impressed with Portsmouth and their manager John Mousinho. To take the Portsmouth job as your first managerial job and handle the expectation and deliver what he has delivered so far has been excellent.»

«They have threats from all over the pitch, they are a good side, but I am sure they are saying the same about us. We have to get a really strong level of performance to win the game»

 

Du kan se hele intervjuet gratis på Posh sin offisielle hjemmeside:

https://www.theposh.com/video/player/0_0r9bvu46?feed=c80ac797-2ff3-4fb2-8cf1-9b9551fcc389&section=f2629903-7fcf-43cc-a96b-4191d10f4994

 

Pompey keeper Will Norris

“We need to be able to kill games off and Burton on Tuesday could have been a harsh lesson for us.»

“But it’s another one ticked off and there are eight games to go – eight big performances and we’ll be up there.»

“They’ve got excellent forward players who are full of goals and assists, are organised and have a manager who’s got them in decent shape.»

 

Les hele intervjuet med Norris her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/march/norris-keep-ticking-them-off/

 

Will Norris har vært solid for Pompey denne sesongen