2023-24: Opptakt Portsmouth-Reading

To formsterke lag møtes på Fratton Park.


Portsmouth ser ut til å ha fått vind i seilene etter den dårlige perioden rundt nyttår. Laget plukker poeng og avgjør de jevne kampene til sin fordel. Slik kjennetegner jo ofte et vinnerlag. På lørdag møter de Reading, et lag som i likhet med Pompey mener at de hører hjemme høyere i divisjonssystemet. Etter et traurig fjorår og en svak start på sesongen har The Royals også funnet formen og tar stadig steg bort fra nedrykksstreken. Laget sliter med en 4 poengs straff som følge av økonomisk rot forrige sesong, men det kan altså se ut som om bunnen er nådd.

 

Litt om Reading FC og deres sesong så langt

Dette er en av de virkelig tradisjonsrike klubbene, med røtter tilbake i 1871. Kallenavnet kommer av den geografiske tilknytningen til «The Royal County of Berkshire» – et fornemt område litt vest for London. Laget har spilt i Championship eller høyere siden 2001/02 men måtte ta turen ned i League etter en vanskelig fjorårssesong.

Lagets trener er for tiden Ruben Selles. Han må nok regne med en viss pipekonsert siden han har vært både assistenttrener og caretaker manager for våre naboer på sørkysten. Et formildende moment for spanjolen må i så fall være at han var så snill at han rykket ned fra Premier League med det laget.

Sesongen begynte trått for Reading, som bare tok 10 poeng på de første 14 kampene av sesongen. Da laget tapte mot Pompey i slutten av oktober begynte imidlertid laget å plukke poeng, og etter en god periode i desember og januar har de nå 35 poeng på 32 kamper og har krøpet et stykke unna nedrykksstreken. Det hadde vært 39 poeng og en plass midt på tabellen uten poengstraffen.    Etter nyttår har de tatt 14 poeng av 21 mulige og er altså i fin form. De lå an til å ta sin tredje seier på rad i helgen, men et overtidsmål sikret uavgjort for Fleetwood Town og to tapte poeng for Reading.

 

Spillere å se opp for

Lagets toppscorer denne sesongen er Harvey Knibbs, som ble hentet fra Cambridge før denne sesongen. Han har scoret 12 mål i alle turneringer hvorav 7 i ligaen. Kelvin Ehibhatiomhan er en ung, høyreist spiss fra Nigeria, som har vært i klubben en stund. Denne sesongen har han levert 8 mål, men bare 2 av dem i League One. Sam Smith og Femi Azeez er også spillere som kan skape ubalanse og utgjøre en trussel. Til slutt må vi nevne Dom Ballard, som er på lån fra våre ikke så gode naboer på sørkysten. Han har bare spilt 12 kamper for the Royals men har allerede scoret 5 mål og har nok lyst til å terge Pompeyfansen hvis han får muligheten.

 

Litt statistikk

De to lagene har ikke vært i samme divisjon så ofte, derfor ligger de fleste innbyrdes oppgjørene et stykke bakover i tid. Men Pompey vant sist lagene møttes, på Madejski stadium, tidligere i sesongen. The Royals ledet 2-0 da Pompey satte inn en langspurt og snudde kampen etter scoringer av Anjorin, Bishop og Devlin. Reading slo Pompey i Ligacupen i 2015/16, men ellers må vi tilbake til sesongen 2011/12 da begge lagene spilte i Championship. Den gangen ble det 1-0 i begge oppgjørene med en seier til hvert av lagene.

Som de fleste vet innehar de to lagene fortsatt rekorden for antall mål i en og samme Premier League – kamp. Det elleville oppgjøret på Fratton Park i september 2007 endte med hjemmeseier 7-4 etter blant annet et hattrick av Benjani. Det blir neppe like målrikt denne gangen, selv om begge lagene har vist fin scoringsform i det siste.

Pompey har et historisk overtak med 22 seire i innbyrdes oppgjør, mot Reading sine 12.

 

Skadesituasjonen

Problemene for Pompey vil ingen ende ta, og sistemann ut var Tom Lowery som måtte ut med en hamstringsskade tidligere i uken. Det er uklart hvor lenge han blir borte. Han er i godt selskap på sykestuen, og kan danne et helt storband sammen med Tino Anjorin, Terry Devlin, Josh Dockerill, Tom McIntyre, Joe Morrell, Regan Poole, Alex Robertson og Ben Stevenson.

Reading har ikke de samme problemene, men det meldes at  Jeriel Dorsett og Tom Holmes er ute, mens det er håp om at Sam Smith og Andy Yiadom blir klare.

 

Opptakt fra  de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/february/match-preview-for-portsmouth-vs-reading-on-17-feb-24/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“Now we face a Reading side who are in really good form and have taken themselves away from the relegation zone.»

“They’ve been able to bounce back from the points deduction and everything that’s being going on off the pitch.»

“Reading have got some very good players in the squad and are well coached, so they’re a definite threat and it should be a competitive contest.”

 

Les hele intervjuet med Mousinho her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/february/mousinho-a-massive-difference/

 

Intervju med kaptein Marlon Pack

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/february/pack-hails-pompey-resurgence/

 

Forman Michael Eisner er i Portsmouth for tiden. Du kan se hele intervjuet med ham her