2023-24: Portsmouth – Northampton 4-1

Pompey med en av sesongens beste kamper da posisjonen øverst på tabellen ble styrket.


Etter tre bortekamper på rad, med sju poeng hjem i kofferten, fortsatte Pompey sin gode rekke med å banke et formsterkt Northampton 4-1 hjemme på Fratton Park.

Colby Bishop hadde ikke dagen og fikk både en scoring annullert og et straffespark reddet (hans andre misbrukte straffe på de tre siste forsøkene), men resten av spillerne – med Marlon Pack og Paddy Lane i spissen – var i slag.

Pompey ledet tidlig 2-0 og gikk til pause med en tomålsledelse. Dette var kanskje sesongens beste omgang og Northampton var heldige som bare lå under med to mål. I 2. omgang ble debutant Tom McIntyre tidlig utvist for hva som virket som et svært strengt rødt kort. McIntyre er utvilsomt først på ballen og går heller ikke inn med knotter, men dommeren mente tydeligvis at han gikk i taklingen med for mye fart/kraft. Rødt kort til McIntyre, som selv ble skadet i duellen.

Det ga Northampton fornyet håp, men i stedet for redusering økte Pompey til 3-0 på en strålende kontring. Nykommer Callum Lang scoret i debuten borte mot Oxford sist og fulgte opp med en ny scoring slik at det sto 4-0. Northampton reduserte sent med et strålende langskudd, men 4-1 er et meget godt resultat som både ga oss tre viktige poeng og styrket målforskjellen vår. Den kan vise seg å bli viktig ved sesongslutt med tanke på hvor jevnt det er i toppen.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/february/match-report-for-portsmouth-vs-northampton-town-on-03-feb-24/

 

Ettertanken

Det er veldig tidlig, men mye tyder på at Pompey har gjort sitt beste januarvindu på mange år. Skulle opprykket ryke denne sesongen, kan ingen klandre Eisner-familien. De har gitt Mousinho og hans team den økonomiske støtten Pompey trengte for å forsterke seg i dette vinduet.

Vi har et veldig godt utgangspunkt for opprykk, men spesielt i mars og april er det mange harde og avgjørende kamper. Da skal vi møte blant annet Bolton og Peterborough på bortebane, mens vi får besøk av Derby og Charlton.

Colby Bishop virker noe ute av form på topp, men nå kommer trolig Yengi tilbake til neste seriekamp (borte mot Carlisle på lørdag). I tillegg har vi mange spillere å velge blant på kantene og på midtbanen. Callum Lang har scoret i begge sine to første kamper og ser ut til å være rett mann på rett plass i tierrollen bak Bishop.

Tom McIntyre ble utvist for noe som ser ut som en dommerfeil, men samtidig er slike avgjørelser skjønnsmessige og en klage vil neppe føre fram. Dermed er det stor fare for tre kampers karantene for vår nykommer fra Reading. Trolig betyr det at Sean Raggett, som ikke var god mot Oxford (2-2), er tilbake i startelleveren. Et alternativ er å flytte Ogilvie inn som midtstopper og sette Sparkes tilbake på venstrebacken, men vi er mye mer solide defensivt med Ogilvie på backen enn Sparkes. Sparkes har en god venstrefot som har sørget for mange assists, men har klare defensive mangler.

 

Et hurtig ligaoverblikk

15 seriekamper gjenstår for Pompey og vi er fortsatt på tabelltopp. 63 kamper på 31 kamper. Bak oss følger Derby, Bolton, Peterborough, Barnsley, Stevenage og Oxford. De er henholdsvis fire, fem, sju, ti, elleve og tolv poeng bak.

Men: Alle har spilt færre kamper enn Pompey. Bolton og Stevenage har hele tre kamper mindre spilt, Peterborough og Barnsley har to kamper mindre spilt, mens Derby og Oxford har én kamp mindre spilt.

Både basert på tabell og form, er det lite som tyder på at Oxford skal blande seg inn i kampen om direkte opprykk igjen, men det er for tidlig å avskrive dem. Stevenage kan blande seg inn om de tar mye poeng i kampene de har til gode, men det vil være en stor overraskelse. De har derimot mange rutinerte spillere og skal ikke avskrives.

Derby, Bolton, Peterborough og Barnsley er trolig de fire hardeste konkurrentene om de to øverste plassene. Bolton virker aller sterkest, men de tre andre avgir også få poeng. Det var derfor en veldig fin serierunde denne helgen med Peterborough-tap (hjemme mot Wigan) og uavgjort mellom Bolton og Barnsley.

Det er verdt å legge merke til at det skal spilles en del kamper i League One på tirsdag. Pompey har ikke kamp kommende midtuke, men Cambridge-Bolton, Exeter-Peterborough og Stevenage-Reading er kamper på tirsdag. Bolton, Peterborough og Stevenage er alle klare favoritter i sine kamper, men kanskje kan vi våge at i alle fall ett lag mister poeng her. La oss krysse fingrene for at Cambridge, Exeter og/eller Reading har en god dag på tirsdag.

 

Kommentarer fra John Mousinho

«I’m delighted. We were rampant in first 45 minutes and right at it from the very first whistle. My only disappointment was that we weren’t further ahead at the break – forget the penalty, we had quite a few chances. We put the ball in the back of the net at key moments and it was pleasing to get the first from a set-piece because it had been a while.

The second was something I’ve bemoaned recently when our wide players have got into the right positions, but this time Paddy put the ball in the net. It was slightly more cagey in the second half, but the response after we went down to 10 men was excellent. We gave ourselves a bit of grace – which we haven’t done enough times this season – and it meant we could afford to concede late on. That buffer meant it was a comfortable end.

I thought the performance was fairly similar to Port Vale last week, but the difference is that we really punished Northampton.»

Om utvisningen: «I thought it was a good tackle at the time. When the referee blew his whistle, I wasn’t sure which way the foul would be given, which sums up my thinking. I don’t know how else you can go into that challenge without dangling a leg and risk getting it broken. I’m really disappointed for Tom. We’ll review it and then make a fairly quick decision on what we do next.”

Et par ord fra vår første målscorer Connor Ogilvie

«We’ve been due one of those and I thought that it was a top performance from the entire team. My last goal was at Barnsley, so it was nice to score and hopefully I can chip in with a few more this season. I was on the floor and didn’t actually see the ball go into the net, but I heard the crowd roar and was delighted.

I went straight up to Marlon and told him it was an unbelievable delivery – we almost did it again in the second half and thankfully Langy was there to smash it in. A result like has been coming for us and to get four goals is great, although we were disappointed to concede at the end. It’s always going to be harder when you go down to 10 men, though, and the boys dug in really well from then. We want to keep plugging away each week and go on a bit of a winning run – every game is a cup final now.

League One, Fratton Park, 3. februar 2024

Portsmouth – Northampton 4-1 (2-0)

7. min. 1-0 Connor Ogilvie

16. min. 2-0 Paddy Lane

58. min. 3-0 Paddy Lane

71. min. 4-0 Callum Lang

Pompey (4-2-3-1): Norris; Rafferty, Shaughnessy, McIntyre, Ogilvie; Lowery (Moxon 84), Pack (c); Lane (Kamara 75), Lang (Sparkes 75), Peart-Harris (Raggett 57); Bishop

Ikke benyttede reserver: Macey, Martin, Saydee

Gult kort: Jack Sparkes

Rødt kort: Tom McIntyre

Tilskuere: 19,245 (756 bortefans)

Paddy Lane hadde en stor kamp og scoret to mål.

Tom McIntyre debuterte og spilte fra start.

For denne taklingen fikk McIntyre utrolig nok direkte rødt kort tidlig i 2. omgang.

Callum Lang scoret igjen og står nå med to kamper og to mål for Pompey.

Joe Rafferty var tilbake på laget. Her takker han publikum for støtten.