Carlisles opprykkshelt klar for Pompey

I fjor var han årets spiller på Carlisle da de rykket opp til League One. I dag skrev Owen Moxon under på en kontrakt som gjør ham til Pompey-spiller.


NYHETER: 82 kamper og ni mål ble det i Carlisle for midtbanespilleren Owen Moxon. 26-åringen (født 1998) hadde en strålende sesong for Carlisle forrige sesong, i det som ble opprykkssesong for klubben.

Moxon kom på årets lag i League Two og ble kåret til årets spiller i Carlisle. Flere klubber prøvde å kjøpe ham sommeren 2023, men Carlisle avviste alle tilbudene.

Da Moxon ikke ville forlenge kontrakten med Carlisle nå i vinter, bestemte klubben seg for å si ja til å selge ham til Pompey. Flere andre klubber skal også ha prøvd seg, men det var altså John Mousinho som sikret seg Moxon til Fratton Park. Her har han skrevet under på en kontrakt ut 2025/26-sesongen. Pompey har opsjon på ytterligere ett år.

SE OGSÅ: Owen Moxons spillerprofil

 

John Mousinhos kommentarer til overgangen

“Owen is a strong and powerful midfielder, who was one of the stand-out players in League Two last season. He’s managed to kick on again during the current campaign and has been one of Carlisle’s better performers.

Owen has an eye for goal and takes a very good set-piece. He’s mobile and knows how to handle the ball, so we’re excited to have him at Pompey.