2023-24: Fleetwood Town-Portsmouth 0-1

3 poeng, men Pompey ser fortsatt ikke ut som et topplag.


Dette var en kamp Portsmouth rett og slett måtte vinne for å beholde både troen og tabelltoppen. Fleetwood kriget med alt de hadde og i andre omgang var kampen såpass åpen at de kunne ha fått med seg noe. Likevel var det gjestene som styrte det meste, uten at noen utenforstående vel hadde gjettet på at det var ligalederen som var på besøk.

John Mousinho hadde gjort 3 endringer på laget som tapte sist, og det ga en kjærkommen sjanse fra start for Ryley Towler, Terry Devlin og Tom Lowery. Første omgang var nokså sjansefattig, men Pompey hadde ballen og styrte det aller meste. Banen var nokså ujevn og innbød ikke til det hurtige og presise pasningsspillet som John Mousinho ønsker å dyrke. De 3 bak – Towler, Shaughnessy og Raggett – har ikke sine styrker i denne delen av spillet, og det gikk litt for sakte til at hjemmelaget ga fra seg åpninger av betydning.

Likevel fikk vi kampens eneste scoring etter noen øyeblikk med fotball av høy kvalitet. Marlon Pack – etter min mening Pompeys bestemann – fant en liten åpning og fikk spilt Abu Kamara gjennom i midten. Kamara gjør ofte noen merkelige valg i det offensive, men denne gangen vendte han bort to forsvarere og satte inn 0-1, et skudd som en bedre keeper nok kunne avverget.

Andre omgang ble en jevnere affære og hjemmelaget hadde absolutt sine muligheter. Utover i omgangen virket Pompey mindre interessert i å øke ledelsen og la seg lavere. Det ga en del situasjoner i egen boks, men legger man godviljen til kan man si at bortelaget kontrollerte inn 3 poeng. Pompey hadde nok de største sjansene også etter hvilen. Noen imponerende forestilling var det ikke, og det er for tidlig å friskmelde Pompey fra den den formsvikten de har opplevd den siste måneden. Men alle poeng er like mye verdt, og det var en del positivt å bygge videre på.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/january/match-report-for-fleetwood-town-vs-portsmouth-on-20-jan-24/

 

Et blikk på tabellen og et kritisk blikk på situasjonen

Det er alltid fristende å se på tabellen, selv om det langt fra er det viktigste nå i januar. Den forteller at vi fortsatt ligger på topp men flere lag bak oss har kamper tilgode. Peterborough vant og kan ta over tabelltoppen med 3 poeng i sin hengekamp. Bolton tapte mot Leyton Orient, et lag som kanskje viser seg å være bedre enn vi trodde? Derby spilte uavgjort og de andre utfordrerne spilte ikke.

Jeg mener at vi bør gi blaffen i tabellen nå og fokusere på å heve prestasjonene. De er ikke på opprykksnivå om dagen, selv om det ble 3 viktige poeng denne gangen. Jeg synes kanskje Mousinho er i overkant positiv når han analyserer kampen (se nedenfor), men det handler muligens om å bygge opp igjen lagets selvtillit. Jeg synes det er rart å se på at spillere som Raggett, Towler og Shaughnessy skal operere som playmakere på en humpete bane i Lancashire. Det går rett og slett for sakte, og spillerne gjør stort sett trygge og defensive valg. Skadesituasjonen har gjort at vi ikke kan spille på samme måte som før jul. Her synes jeg Mousinho enten må ha en plan B eller hente inn kvalitetsspillere som kan gå rett inn og heve laget.

 

Portsmouth manager John Mousinho

“Coming off the back of a disappointing performance last week and in tough conditions on a difficult pitch, I’m thrilled for the lads and for the fans.»

“It was really good football in the first half and then dogged determination in the second to keep the ball out of our net.»

“We were in control before the break, keeping possession against a hard-working side and if we kept at it, we knew that things would open up.»

“That happened on a few occasions and there was that bit of quality in the final third, which we’d perhaps been lacking in recent weeks.»

“In the second half I didn’t feel the game got away from us, although we had to deal with Fleetwood being a lot more direct.»

“They didn’t carve open many opportunities from open play and when we gave away free-kicks, we dealt with them well. The defensive display was brilliant.»

“I would like us to be a bit better at putting the game to bed and that was the only disappointment for me.”

 

Noen ord fra matchvinner Abu Kamara

“It’s great, first and foremost, to come away with all three points and we stuck to the game-plan well.»

“I saw Marlon get the ball and picked up a little pocket on the right. I saw the man try to press me and have taken a touch to get away from him.»

“Then I saw another guy and just dropped the shoulder, then I thought ‘why not?’. I hit it and thankfully it’s gone in.»

 

League One, Highbury stadium, 20. januar 2024:

Fleetwood Town – Portsmouth 0-1 (0-1)

25 min 0-1 Kamara

Pompey (3-4-2-1): Norris; Shaughnessy, Raggett, Towler; Devlin, Pack (K), Morrell (Saydee 46), Lane; Kamara (Sparkes 80), Lowery (Ogilvie 84); Bishop

Ubenyttede reserver: Macey, Martin, Whyte, Scully

Gule kort: Morrell, Shaughnessy, Pack, Lane

Tilskuere: 3,782 (1,100 Pompeyfans)

 

Du kan se hele intervjuet med John Mousinho her:

Høydepunkter fra kampen

 

Intervju med Ryley Towler

Bortefansen okkuperte omtrent 1/3 av Highbury stadium

 

Matchvinner Abu Kamara fikk spille mer sentralt i banen denne gang

 

Marlom Pack – kampens bestemann?

 

Colby Bishop ble godt pakket inn
Connor Ogilvie var tilbake etter skade og fikk spille noen minutter på tampen