Blir borte minst fire kamper

Kusini Yengi var ikke med i troppen mot Stevenage i går. Han vil være borte minst fire seriekamper.


NYHETER: Spissen står med sju mål på 16 kamper for Pompey etter å ha signert i sommer. Mange av disse kampene er kommet som innbytter.

Nå er den australske spissen reist for å møte sine landslagskamerater. Yengi er nemlig tatt ut i troppen til Australia i Asia Cup, som skal arrangeres i Qatar fra 12. januar til 10. februar.

Det var fryktet at Pompey måtte klare seg uten både Yengi og midtbanespiller Alex Robertson denne perioden, men heldigvis for Pompey ble ikke Robertson tatt ut i troppen til Australia til dette mesterskapet.

SE OGSÅ: Kusini Yengis spillerprofil

 

India, Syra og Usbekistan

Yengi møtte sine landslagskamerater i går 1. januar og var derfor ikke med i troppen mot Stevenage. Australia er kommet i gruppe med India (13. januar), Syria (18. januar) og Uzbekistan (23. januar).

Det betyr at i tillegg til kampen mot Stevenage 1. januar, vil Yengi i alle fall også måtte gå glipp av kampene mot Cheltenham (6. januar), Leyton Orient (13. januar) og Fleetwood (20. januar). Skulle Australia gå videre, står også de kommende kampene i fare.  De er Port Vale (27. januar), Northampton (3. februar), Carlisle (10. februar) og Cambridge (13. februar).

– «Kas» er borte i alle fall fire seriekamper, men vi har for øyeblikket to andre alternativer på topp. Vi har brukt Christian (Saydee) mest som nummer ti, men vi er ganske fornøyde med dekningen vår på topp og vil samtidig holde øynene nå i januarvinduet.

– Vi må samtidig passe på at vi ikke henter inn for mange spillere, for «Kas» kommer jo tilbake igjen om noen uker, sier Pompeys hovedtrener John Mousinho til lokalavisa The News.

Yengi fungerte veldig bra på topp i desember da Colby Bishop var ute med skade, og Pompey tok full pott i de tre kampene. Bishop fikk plassen tilbake 23. desember og Pompey var ikke like bra med Yengi tilbake på benken i de tre kampene som ble spilt på tampen av 2023.

Mot Stevenage i går 1. januar, var derimot både Bishop og Pompey gode igjen. Bishop var banens beste spiller og ble matchvinner.