Historiens nest beste

John Mousinho passerte nylig 50 kamper som Pompey-manager. Kun én Pompey-manager har hatt en bedre start enn Mousinho.


NYHETER: Lørdag passerte John Mousinho 50 kamper som Pompey-manager. Fasiten er 27 seire, 16 uavgjort og sju tap. De aller fleste tapene i cupkamper.

Ansettelsen av 37-år gamle Mousinho ble sett på som gambling da han overtok for Danny Cowley, og den tidligere Oxford-spilleren innrømmer også selv at det har gått enda bedre enn han selv trodde. Pompey er ligaleder med god margin og i rute for å rykke opp til Championship.

Faktisk er starten til Mourinho den nest beste starten noen Pompey-manager har hatt.

SE OGSÅ: John Mousinhos profil

 

– Vi liker presset og forventningene

George Smith ble i 1961 ansatt som ny Pompey-manager. Han er den eneste manageren Pompey har hatt med en bedre start på sine første 50 kamper enn Mousinho.

– Jeg må innrømme at det har gått enda litt bedre enn forventningene jeg hadde da jeg overtok som manager. Hadde jeg blitt spurt på forhånd om jeg trodde det var mulig å få en slik start, ville jeg sagt det var mulig og ikke utenfor hva som var realistisk å klare. Men vi har prestert og levert bedre enn hva som var forventet.

– Før denne sesongen var det et mål at vi ved juletider skulle være med i opprykkskampen. Det har gått enda bedre enn det. Det fører til mer press og mer forventning til oss, men det liker og ønsker vi. Det er ingen bedre plass å være enn toppen av tabellen.

– Vi har satt en god standard, men det er viktig at vi fortsatt har over halve sesongen igjen. Vi blir ikke bedømt etter hvor vi står etter mine første 50 kamper, men hvor vi står etter mine første 75-80 kamper. Altså ved sesongslutt, sier Mousinho til lokalavis The News.

 

Rekordinnehaveren

Nevnt George Smith, som har rekorden for beste start som Pompey-manager, hadde 30 seire, tolv uavgjort og åtte tap på sine 50 første kamper.

Faktisk ble det faktisk nedrykk på han ettersom han overtok fem kamper før sesongen var slutt. Pompey rykket ned til 3. divisjon (nåværende League One), men Smith ledet Pompey til opprykk som champions sesongen etter.

Etter Smiths opprykk med Pompey, er det kun fem andre managere som har rykket opp med Pompey. De er Frank Burrows, Bobby Campbell, Alan Ball, Harry Redknapp og Paul Cook. Nå kan altså John Mousinho bli den sjette.