Pompey.no vant pris igjen

For tredje gang har vår nettside gått til topps i Supporterunionens kåring.


VAP-NYHETER: Vi skal ikke legge skjul på at vi er stolte. Den lille supporterklubben vår, hvor alt som gjøres blir gjort på dugnad (uten noen form for betaling/kompensasjon), har av en jury blitt valgt ut som den supporterklubben som er best på nett og sosiale medier i 2023.

Dette er tredje gang vi går til topps i denne kåringen til SBF (Supporterunionen for Britisk Fotball). SBF er en paraplyorganisasjon for supporterklubber for britisk fotball. Totalt 56 supporterklubber er medlemmer, deriblant oss i Venner av Portsmouth.

I 2007 vant vi prisen for beste nettside for første gang. Da sto det i begrunnelsen: «Denne hjemmesiden overrasket oss stort». Hele begrunnelsen for den utmerkelsen kan leses her: 2007 – Portsmouth.

I 2016 vant vi igjen. Da stor det i begrunnelsen blant annet. «De scorer høyt på nesten alle våre kriterier. Hele begrunnelsen for den utmerkelsen kan leses her: 2016 – Portsmouth.

LES OGSÅ: Om supporterklubben

 

Begrunnelsen

2016 var siste året prisen var for beste nettside. Siden 2017 har navnet på prisen vært for best på nett og sosiale medier.

I 2021 var det Manchester United som vant prisen (united.no). I 2022 var det Liverpool som vant (liverpool.no). I 2023 altså oss i Venner av Portsmouth (pompey.no).

I begrunnelsen, som også er å finne i Supporterunionens håndbok, står det blant annet:

Venner av Portsmouth, med hjemmesiden www.pompey.no i spissen, er vinner av SBFs pris for nett og sosiale medier i 2022/23-sesongen. Selv om supporterklubben til Portsmouth er relativ sett liten målt i antall medlemmer, er det et imponerende arbeid Joakim Ellingsen fra Haugesund har lagt ned i mange år. Hjemmesiden www.pompey.no er oppdatert med egenprodusert stoff flere ganger i uken. Stort sett alt som rører seg rundt klubben fra den engelske sørkysten blir fyldig dekket og kommentert både på hjemmeside og på Facebook. Fra alle kampene til Portsmouth blir det laget fyldige referater med bilder og høydepunkter på YouTube.

I tillegg til nyheter er det mye godt featurestoff på www.pompey.no. Historien til klubben er fyldig beskrevet og alle spillerne i klubben er presentert med bilder og statistikk.

Sett fra supporternes side er det hyggelig å registrere at det blitt gjort plass til både reiseskildringer og meningsutvekslinger. Byen Portsmouth er også viet plass på www.pompey.no, inkludert tips til overnattingsmuligheter og gode puber.

Layouten på hjemmesiden er meget god. Det er lett å finne frem, og bruken farger er gjennomført. Ikke overraskende er det klubbens farger blått og hvitt som dominerer. Det er mange gode hjemmesider blant supporterklubbene tilknyttet SBF og ikke enkelt å kåre en vinner. Juryen bestående Finn Morten Steen og Bent Uvaag Johansen har valgt å legge vekt på ressurser, og da var det ikke noe tvil om at Portsmouth var en verdig vinner.   

 

Flere skal ha sin del av æren

Selv om undertegnede har blitt trukket fram og fått sin dose oppmerksomhet for disse prisene, er det ingen tvil om at flere skal ha sin del av æren for årets pris.

Mens jeg i tidligere sesonger har gjort det aller meste selv, har vi de siste sesongene hatt en liten redaksjon som sammen sørger for innholdet her på pompey.no.

I år er vi fire personer som sammen utgjør redaksjonen på pompey.no. De fire er Jean Robert Tankred, Steen Houman og Pål Alexander Lea i tillegg til undertegnede. Alle gjør en formidabel jobb måned etter måned og sørger for oppdatert innhold på bra nivå.

Spesielt Jean Robert Tankred fortjener å trekkes fram. Han er den som leverer aller flest forhåndssaker og kampreferat måned etter måned.

Vi klapper oss selv på skulderen og tillater oss å være stolte av denne anerkjennelsen. Samtidig lover vi å fortsette å produsere innhold som både medlemmer av Venner av Portsmouth og andre interesserte har glede av. Vi ønsker å fortsatt ha sidene våre åpne for alle – uten reklame.

De tre prisene vi har fått for vår nettside.