2022-23: Opptakt Portsmouth – Wycombe

Det kunne vært en avgjørende kamp om play-off-plass, men er i stedet blitt en kamp om 8. plassen.


Både Pompey og Wycombe har avgitt for mange poeng de siste ukene. Dermed er det ikke mulig for noen av lagene å klare play-off når det gjensstår én kamp av 2022/23-sesongen. Status er at Pompey er nummer åtte med 69 poeng og Wycombe nummer ni med 68 poeng. Det er for langt opp til Peterborough på 7. plass og for langt ned til Charlton på 10. plass til at noen av lagene kan klatre eller synke særlig på tabellen. Det blir derfor 8. eller 9. plass på Pompey og Wycombe.

Pompey har faktisk ti kamper på rad uten tap, men det har blitt altfor mange uavgjorte kamper. Fem av de seks siste kampene har endt uavgjort.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Wycombe 2-0. På Fratton Park har derimot aldri Wycombe vunnet en seriekamp.

Før dagens kamp skal det deles ut priser til de spillerne som de ulike supporterklubbene har kåret til sesongens beste spiller. Oddvar Lie skal dele ut vår pris. Den går til Colby Bishop.

 

Wycombe Wanderers

Wycombe Wanderers holder til i High Wycombe i Buckinghamshire. Det er rundt 75.000 innbyggere i byen som ikke ligger langt utenfor London. Med forsteder er det rundt 125.000.

Klubbens hjemmebane er Adams Park. Stadion ble bygget i 1990 Kapasiteten er på ca. 10.000. Fra 2016 til 2020 ble banen lånt ut også til Readings damelag og fra 2002 til 2014 ble banen lånt av rugbyklubben London Wasps.

Wycombe Wanderers ble stiftet i 1887 og ble i 1896 med i Southern League. Fra 1921 til 1985 spilte klubben i Isthmian League. Da sa de ja til å bli en del av Alliance Premier League (nå National League). Under ledelse av Martin O’Neil rykket de opp fra National League og gjorde suksess umiddelbart. I 1994 rykket de opp til nivå 3 (det som nå heter League One) og i 2001 kom de til semifinalen i FA-cupen. I 2007 til semifinalen i ligacupen.

 

Siste nytt fra Wycombe

Jack Grimmer er ute med hjernerystelse. Det er ventet at Wycombe, som har to seire og fire tap på sine seks siste kamper, vil gi spilletid til spillere som har spilt lite i år.

 

Profiler hos bortelaget

Vi har to tidligere Pompey-spillere i David Wheeler og Jordan Obita. Wheeler var på lån i Pompey fra QPR i 2018/19. Han har hatt flere gode sesonger for Wycombe etter det, med blant annet spill i Championshop. Kantspilleren står med 32 kamper og to mål så langt denne sesongen. Obita var på lån i Pompey fra Reading i 2012. Han kom til Wycombe i 2021 og står med 28 kamper for dem denne sesongen.

Max Stryjek er lagets polske keeper. Han har spilt 43 kamper denne sesongen er solid.

Vingen Chem Campbell kom i januar på lån fra Premier League-klubben Wolverhampton. Han har spilt tolv kamper og scoret tre mål for Wycombe siden han kom.

Vi kan ikke komme utenom kaptein Joe Jacobson, dødballeksperten som spiller venstreback. Han har blitt 36 år, men har spilt 28 kamper og scoret to mål denne sesongen.

 

Wycombe-manager Matt Bloomfield

39 år gamle Matt Bloomfield er en ganske fersk manager som overtok jobben i Wycombe i slutten på februar i år da Gareth Ainsworth gikk til QPR. Bllomfield kom da fra jobben som hovedtrener i Colchester i League Two, men han har ikke lang erfaring derfra heller. Fikk jobben i Colchester høsten 2022 og ble kåret til månedens manager i League Two i januar.

Han startet sin karriere i Ipswich, men fikk aldri sin debut her. Gikk til Wycombe og tilbrakte hele sin karriere her. Spilte for Wycombe fra 2003 til 2022. Spilte for England U18, U19 og U20 som unggutt.

 

Hvordan ser det ut hos oss?

Ronan Curtis og Jayden Reid er som kjent langtidsskadet. Zak Swanson har også vært ute med skade noen uker og det er lite trolig at Pompey presser fram en kamp for han nå i sesongens siste kamp.

Denver Hume og Tom Lowery er derimot meldt spilleklare etter å ha hatt småskader. De er trolig med i troppen.

 

John Mousinhos tanker før kamper

«Once we knew that we weren’t going to be in the play-offs, then the focus could shift more to recruitment. Of course it’s important to keep putting in performances and getting results, but there’s also an opportunity to breathe and look ahead to next season.

Between myself, Rich Hughes and Phil Boardman we’re ticking everything off – although thankfully I’m not the one speaking to agents! That’s the bonus of having a sporting director. And Phil has done a brilliant job of identifying targets so we can get the longlist down to a shortlist and I can get out and watch players in a focused way.

Sunday we are playing for that one spot and we know some people might say there’s not much difference between eighth and ninth. It’s really important for us, though, and so that’s certainly what we’ll be striving for against Wycombe on Sunday.»