2022-23: Opptakt Portsmouth – Barnsley

Kan nykommerne løfte Pompey tilbake på vinnersporet?


Portsmouth kom seg ned igjen på jorden etter to strake seire da det ble tap mot Peterborough forrige helg. Likevel er det en antydning til gryende optimisme i luften, særlig etter at det kom to nye spillere til klubben mot på tampen av overgangsvinduet. Di’Shon Bernard og Paddy Lane er begge spennende navn som forhåpentligvis vil kunne bidra til å løfte laget etterhvert. Samtidig har manager John Mousinho fått en ny hel uke på treningsfeltet med laget sitt og bør etter hvert kunne sette litt mer av sitt eget fingeravtrykk på det. Hvis laget tar poeng i denne kampen og neste helg mot ligaleder Plymouth vil supporterne begynne å speide nordover og ikke sørover på tabellen.

Barnsley ligger i øyeblikket på 6. plass, den siste playoff-plassen på tabellen. Det er nok mange lag, Pompey inkludert, som sikter mot denne plassen på sluttabellen. Barnsley og Portsmouth er de to eneste lagene på øvre halvdel som har spilt 26 kamper, og de har dermed kamper til gode sammenlignet med rivalene. Barnsley har en annen fordel: de spiller nesten aldri uavgjort. Kun 4 av lagets 26 kamper er endt med poengdeling mot Pompey sine 10. Faktisk har laget fra South Yorkshire tapt flere kamper enn Portsmouth denne sesongen, men likevel er de 9 poeng foran. De har vunnet sine siste to kamper, inklusiv en hengekamp borte mot Oxford i midtuken hvor det ble 2-1 etter scoringer av Bobby Thomas og Nicky Cadden.

 

Litt om Barnsley FC

Barnsley er en klubb med røtter tilbake til 1887, og de har en av landets eldste hjemmebaner, Oakwell, som ble tatt i bruk i 1888. Banen ble renovert på 1990-tallet og rommer i dag drøyt 23.000. Til tross for stor kapasitet er det ikke mer enn drøyt 10.000 i snittt på hjemmekampene til The Tykes. Klubbens storhetstid er nok starten av forrige århundre, da de blant annet spilte FA-cupfinale to ganger, og vant FA-cupen i 1912. Laget har også vært i Premier League, riktignok bare en sesong etter opprykket under Danny Wilson i 1996/97.

Dagens Barnsley ledes av manager Michael Duff, som overtok etter svenske Poya Asbaghi etter nedrykket fra The Championship i fjor sommer. Duff har fått en rimelig bra start på sin karriere på Oakwell, men det forventes nok at han styrer laget til opprykk på første eller andre forsøk. Det er i det hele tatt en del likhetstrekk mellom disse to klubbene, som begge har ressurser og ambisjoner om å være på et høyere nivå. De har også opplevd en del turbulens, med skifte av managere og nye eiere i litt ymse konstellasjoner. Det er Pacific Media Group som formelt står som klubbens eier, men dette er et konsortium bestående av flere enkeltpersoner fra ulike land, og det ser ut til at den indiske forretningsmannen Neerav Parekh er majoritetseier. klubben har prøvd å satse på unge talenter fremfor å kjøpe seg til suksess, og de var nære ved å lykkes med det helt store da de spilte playoff til Premier League i 20/21-sesongen med divisjonens yngste mannskapet. Sesongen etter ble det altså nedrykk, så det svinger fort i fotballen, også i South Yorkshire.

 

Statistikk

De to lagene har ikke møttes så ofte i nyere tid. Forrige gang var i FA-cupen 2019/20 og Portsmouth vant da 4-2. Conor Chaplin scoret et trøstemål for Barnsley som han spilte for den gangen. Begge kampene i League One 2018/19 endte uavgjort, 0-0 og 1-1. Sist gang lagene møttes på høyere nivå var i The Championship sesongen 2011/12. Her fikk lagene hver sin 2-0 seier. Det er noe som heter at den enes død er den andres brød, og det var tilfellet denne sesongen. Barnsley berget nemlig plassen i Championship fordi Pompey ble satt under administrasjon og fikk 10 poengs fratrekk.

 

De offisielle sidenes opptakt finner du her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/february/match-preview-for-portsmouth-vs-barnsley-on-04-feb-23/

 

Skader og karantener

Portsmouth må fortsatt klare seg uten Ronan Curtis, Tom Lowery, Jay Mingi, Jayden Reid og Clark Robertson på grunn av skader. Joe Morrell er tilbake fra sin karantene, mens Joe Rafferty er tilbake i trening men antagelig ikke helt i kampform. Begge Pompey sine nykommere, Bernard og Lane, er klare for spill dersom Mousinho velger å bruke dem.

Barnsley melder om skade på midtbanespiller Matty Wolfe og keeper Brad Collins

 

Barnsley manager Michael Duff

«They’re a big team. Everyone knows the support that Portsmouth have, they back the team no matter what. The new manager has gone in, had a bit of a bounce. They’ve got good players, they have been underachieving. I think that’s why there’s been a change of manager. The one thing that hasn’t changed, the players haven’t become bad players. We need to go down and show the same resilience, same determination, same togetherness – add a bit of quality and hopefully we can go and get another positive result.»

 

Portsmouth manager John Mousinho

“I went to watch them against Oxford on Wednesday night and they’re an excellent side – they thoroughly deserved the victory.»

“They’re well drilled and Michael Duff has them playing some excellent football. After coming down from the Championship, they’re looking to push straight back up.”

“Joe Rafferty has trained with us fully this week, which is great news, although I’m not entirely sure whether he’ll be in contention for the weekend.»

“Clark Robertson and Jay Mingi are coming along nicely, although I think Ronan Curtis is closer than those two and we could possibly have him back for Burton.»

Les hele intervjuet med Mousinho her: https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/february/mousinho-summer-planning-already-started/

Eller du kan se intervjuet her: