Åpent brev fra brødrene Cowley

Danny og Nicky Cowley fikk denne måneden sparken som henholdsvis hovedtrener (manager) og assisterende hovedtrener i Pompey. Lørdag takket de for seg med et åpent brev i sosiale medier.


NYHETER: Etter kun én seier i serien mellom midten på september og januar, måtte Danny og Nicky Cowley gå. Resultatene var altfor svake og det var få og ingen spor til framgang. Skal en få noe ut av sesongen, var konklusjonen at det må et managerskifte til.

Pompey har siden spilt tre kamper og det har blitt tre tap, og det at det har blitt spilt tre kamper etter at brødrene Cowley fikk sparken uten at ny manager er ansatt, forteller oss at klubben ikke hadde noen klar plan for veien videre.

Nå spekuleres det i at ny manager ansettes innen 48 timer. I skrivende stund er den tidligere Peterborough-, Doncaster- og Hull City-manageren Grant McCann bookmakernes favoritt, men det har variert fra dag til dag hvem som har lavest odds. Pompey-ledelsen holder kortene tett til brystet.

 

Nesten to år som Pompey-manager

Danny og Nicky Cowley overtok etter Kenny Jackett våren 2021. Etter en fin start ble det for få poeng til at det ble play-off, men i 2021/22-sesongen var framgangen såpass bra (selv om det ikke ble play-off denne sesongen heller) at en gikk inn i 2022/23-sesongen med optimisme.

2022/23-sesongen startet også veldig bra, og da undertegnede var i Portsmouth i september var Pompey på direkte opprykk. Ting så lyst ut. Siden den gangen har Pompey derimot kun vunnet én seriekamp og en ligger nå midt på tabellen.

Selv de største Cowley-supporterne innså nå at det var slutt. Etter noen dagers stillhet fra Danny og Nicky Cowley publiserte Danny Cowley dette innlegget på Twitter. (Bilder i større format kan ses nederst i artikkelen):

SE OGSÅ: Danny Cowleys profil

SE OGSÅ: Nicky Cowleys profil

 

Godt likt

Selv om Danny og Nicky Cowley ikke fikk den sportslige suksessen både de og fansen så inderlig ønsket, forlater de Pompey som to godt likte trenere og personer. Mens Kenny Jackett forlot Pompey som en svært upopulær mann blant supporterne, er det stort sett bare positive ord som brukes om brødrene Cowley.

Det de presterte resultatmessig var ikke godt nok, men de trekkes fram som to ytterst sympatiske menn (noe undertegnede kan bekrefte etter å ha møtt dem begge to i høst) som en virkelig hadde unnet suksess. De har også tatt seg tid til å bidra mye positivt i nærmiljøet og roses for å virkelig forstå Portsmouth – både byen og klubben.

Sam Manton er en av våre ivrige medlemmer og har også kommentert Danny Cowleys innlegg på Twitter.