Reisebrev 22/23: Fikk med seg Pompeys første kamp på Tottenhams nye stadion

Bjarte Hope tok med seg to av sine barn for å se Pompey spille på Tottenhams nye hjemmebane for første gang.


REISEBREV: Vår medlem 28, Bjarte Hope, er blant dem med fleste reisebrev på pompey.no. Hope har nylig vært i London sammen med to av sine barn for å se Pompey spille FA-cup borte mot Tottenham – og han leverer igjen reisebrev. Vi gir ordet til Bjarte Hope:

 

Tottenham – Portsmouth, 3.runde FA cup, 070123

Fristelsen ble for stor når det ble klart at Portsmouth skulle spille borte mot Tottenham i 3.runde av FA cupen. Det er ikke hverdagskost å få møte et av de store lagene fra Premier League når en er vel situert i League One.

Aksel (medlem 83) og min datter ville nok en gang  svært gjerne  bli med faren på Englandstur!

Denne gang opplevde vi dialogen med billettkontoret mer utfordrende enn tidligere, men det ordnet seg til slutt. Takk til Joakim som stod på for å få sikret billetter til oss!

På grunn av togstreik i England ble det nødvendig med taxi fra Gatwick til nærmeste tubestasjon, ca. 30 minutter unna. Taxien var forhåndsbestilt, og plukket oss opp utenfor et flyplasshotell.

Vi ankom Hampton by Hilton, like ved Park Royal tubestasjon,  sent om kvelden.

Etter en god frokost ble det tube (50 minutter) og spasertur (30 minutter) før vi ankom Tottenham sin nye og flotte hjemmebane.

Vi var godt fornøyd med setene våre bak det ene målet, og det var flott å få sitte sammen med 8877 andre Portsmouth-fans. Heiing og synging tok seg opp før avspark, ikke minst når lagene entret banen.  Når speaker leste opp lagoppstillingen til Tottenham kunne den knapt høres, da speakeren ble overdøvet av gjentakende «Play up Pompey». Det virket som om han også forsøkte å snakke høyere…..

Tottenham, med både Kane og Son fra start, imponerte ikke særlig. Mulig de kunne ha løftet seg noen hakk til om det hadde vært nødvendig. Det var uansett kjekt å se at Portsmouth-spillerne hang godt med i kampen. Sitteplassene i vår seksjon ble brukt som ståplasser i 1.omgang og deretter som sitteplasser i 2.omgang. vi opplevde nok 1.omgangen som den beste, mulig Tottenham sitt tidlige mål i 2.omgang også påvirket dette.

Tottenham-fansen la vi lite merke til, noe også Pompey-fansen ved flere anledninger hadde fokus på i syngingen: «Is this a library?» og «Do you want us to sing for you?».

Etter kampslutt var det gledelig og velfortjent at laget mottok heiarop og sang fra fansen. Håper en positiv opplevelse hos Tottenham kan ha positiv påvirkning for resten av sesongen!

Etter shopping, mat, tube og hotell var det klart for retur til Gatwick. Det skulle heller ikke skje uten dramatikk. Når vi stod på Embankment tubestasjon, fant vi ut at vi ikke kom videre p.g.a. planlagt vedlikehold på tuben som skulle ta oss til Blackfriars. Vi ble henvist til buss, og kom oss til togstasjonen. Der møtte vi enda en utfordring med togstans på linjen, noe som medførte at vi måtte forflytte oss og ta tog fra Victoria station i stedet. Heldigvis hadde vi god tid 🙂

Håper det ikke blir lenge til neste Portsmouth-kamp! Play up Pompey!