2022-23: Barnet – Portsmouth 2-3 (Treningskamp)

Tre unggutter scoret da et sterkt Pompey-lag slo Barnet 3-2 borte i siste treningskamp før seriestart.


Pompey stilte sterkere lag fra start enn antatt, spesielt i forsvaret, med Kyle Swanson, nykommer Michael Morrison, Sean Raggett, Ryan Tunnicliffe og Colby Bishop fra start. Noen av dem trengte minutter i beina etter å ha spilt lite i sommer, mens andre neppe er aktuelle til å starte lørdagens seriepremiere mot Sheffield Wednesday.

Nå byttet Pompey seg svakere og yngre utover i kampen, men det var ungguttene som skulle score målene. Harry Jewitt-White (bildet) var igjen god og scoret vårt første, nykommer Kyle Swanson ser ut til å ha tapt kampen om å spille høyreback i seriestarten (til Joe Rafferty), men scoret vårt andre, og akademispissen Dan Gifford ble matchvinner sent i kampen. Slik spillerstallen ser ut nå, kan det fort bli spilletid i serien på den unge akademispissen.

Det kan det også bli på de unge midbanespillerne Alfi Bridgman (kant), Jay Mingi og Harry Jewitt-White.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/july/match-report-for-barnet-vs-portsmouth-on-26-jul-22/

 

Danny Cowleys tanker etter kampen

«It was a good way to end pre-season – and it’s been a gruelling period for the players. We were ever so young, particularly the team that finished, and you look at how far some of those lads have come.

They’ve faced a National League side and more than held their own, growing into the game. I really liked some of our movement in the second half. We were disappointed to concede so late and perhaps got a bit lazy in the moment – you can easily go under at that point. But we didn’t. We showed a good response and I was pleased for Dan because he might have had three or four and I’m not sure how he wasn’t given a couple of penalties.

After missing the earlier chances, he could have passed the ball, but he’s got a single-mindedness and wants to score goals. Good forwards needs that ruthlessness.”

Treningskamp, Nyewood Lane, 26. juli 2022

Barnet – Portsmouth 2-3 (1-1)

12. min. 1-0 Kabamba

25. min. 1-1 Harry Jewitt-White

55. min. 1-2 Kyle Swanson

87. min. 2-2 De Havilland

89. min. 2-3 Dan Gifford

Pompey (4-4-2): Oluwayemi (Steward 82); Swanson, Morrison (Mnoga 46), Raggett (c) (Freeman 46), Vincent; Bridgman, Jewitt-White, Mingi, Tunnicliffe; Bishop (Hurst 71), Gifford

Ikke benyttede reserver: Fox, Laidlaw, Simpson, Payce