2022-23: Opptakt Barnet – Portsmouth (Treningskamp)

Det blir trolig et lag bestående av spillere som ikke skal starte i seriepremieren på lørdag, som spiller mot Barnet i kveld.


Da er det tid for sommerens siste treningskamp. Lørdag er det seriestart borte mot Sheffield Wednesday – kanskje den største opprykksfavoritten fra League One i år.

For tre dager siden tapte Pompey 0-2 hjemme mot Coventry i det som var den reelle generalprøven før seriestart. Da startet Pompey med sitt antatt sterkeste lag, selv om Haji Mnoga neppe starter som stopper når turen går til Sheffield. Da er Sean Raggett trolig på plass i startelleveren igjen.

Kveldens treningskamp mot Barnet er med et såkalt Pompey XI. Fra tidligere slike oppgjør vet vi at det blir mye unggutter i aksjon i slike kamper.

Kampen starter klokka 20.30 (skandinavisk tid) på The Hive Stadium i London, Barnets hjemmebane.

 

Vår motstander Barnet

Barnet FC holder til nord i London og ble stiftet i 1888. De spilte sine hjemmekamper på Underhill Stadium fra 1907 til 2013. Etter det har The Hive Stadium med kapasitet 6.500 vært deres hjemmebane.

I 1993/94 spilte de på nivå 3 – som i dag heter League One – men det ble med den ene sesongen på dette nivået. Klubben har aldri spilt høyere. Det har vært mange sesonger i League Two etter det, men etter nedrykket til National League i 2018 har de ikke klart å komme tilbake. I fjor kom de på en noe skuffende 18. plass i det som er nivå fem i det engelske ligasystemet – altså divisjonen under League Two.

Hovedtrener er 42 år gamle Dean Brennan. Den 29 år gamle spissen Nicke Kabamba spiller for Barnet. Han spilte for Pompey fra 2016 til 2018. Det ble seks kamper og null mål.

For Barnet er ikke dette siste treningskamp før seriestart. De har sin siste treningskamp lørdag borte mot St. Albans City. Seriepremieren er hjemme mot Halifax Town lørdag 6. august.

 

Hvordan ser det ut hos oss?

Det er en del rykter om spillere inn og ut nå før seriestart. Alex Bass og Kieron Freeman er trolig på vei ut. Det kan også Ronan Curtis være. Det skal være interesse rundt spesielt Bass og Curtis.

På vei inn er det mange supportere og mediefolk som kommenterer mangelen på hurtighet i Pompey-laget etter at Marcus Harness ble solgt. En hurtig kantspiller bør stå høyt på ønskelisten.

Et konkret navn som linkes er den 34 år gamle forsvarsspilleren Michael Morrison som spilte 28 kamper i Championship for Reading forrige sesong. Han står nå uten kontrakt.

Danny Cowley fortalte i går at Pompey ikke har noen prøvespillere for tiden, så dermed blir det trolig spillere som Ryan Tunnicliffe og muligens Denver Hume + mange unggutter som danner kveldens startellever.