Dette er de nye akademispillerne

Blant disse er det forhåpentligvis noen som blir morgendagens førstelagsspillere på Fratton Park.


AKADEMIET: Josh Dockerill, Jamie Howell, Gabriel Kamavuako, Adam Payce, Spencer Spurway og Toby Steward skrev under for Pompey i fjor sommer. Da var det koronarestriksjoner som gjorde at de ikke kunne være med på noe pressetreff. Siden den gangen har Adam Payce debutert for Pompeys førstelag (i EFL Trophy), mens keeperen Toby Steward har skrevet under på en proffkontrakt.

Nå har ytterligere ti unggutter skrevet under på såkalte apprenticeship-kontrakter og skal spille for Pompeys akademi. De ti er Mitch Aston, Kevin Bosaka, Jack Fox, Maxwell Hurst, Harvey Laidlaw, Koby Mottoh, Daniel Murray, Destiny Ojo, Malachi Osei-Owusu og Bastian Smith.

Noen ord om dem:

Bastian Smith (keeper): God på strek.

Malachi Osei-Owusu (keeper): God på strek og én mot én.

Jack Fox (forsvarsspiller): Taktisk god og god defensivt én mot én.

Harvey Laidlaw (forsvarsspiller): Venstreback med god dødballfot. Trygg og rolig med ballen.

Daniel Murray (midtbanespiller): Ballsikker midtbanespiller som kommer fra Fulham. Spiller med mye energi.

Mitch Aston (midtbanespiller): Duellsterk midtbanespiller med mye energi.

Kevin Bosaka (midtbanespiller): Atletisk midtbanespiller med god pasningsfot.

Koby Mottoh (offensiv kantspiller): Yngstemann i gruppen som utmerker seg med sine én mot én-ferdigheter offensivt. Driblesterk spiller som bidrar med målpoeng.

Maxwell Hurst (spiss): Stor spiss som er ballsikker og jobber utrettelig på topp.

Destiny Ojo (spiss): Fysisk sterk og en god avslutter.

 

Akademimanager Greg Millers kommentarer

«The journey for all these players has been very different and we are all cautious that for any young player, the move to full-time football – and, for some, the move away from their home environment – places a high level of challenge on them. We have a vast multi-disciplinary team in situ and believe we can support each player in their development, but ultimately they must hold up their end of the deal and be committed like never before.

They need to try to find the improvement and consistency that will afford them a good chance of reaching the desired level to progress with the club in the future.”

Mitch Aston, Kevin Bosaka, Jack Fox, Maxwell Hurst, Harvey Laidlaw, Koby Mottoh, Daniel Murray, Destiny Ojo, Malachi Osei-Owusu og Bastian Smith. Dette er spillerne som nettopp har signert for akademiet på såkalte apprenticeship-kontrakter.

Dette er spillerne som signerte i fjor sommer, men som ikke kunne møtes på Fratton Park for pressemøte grunnet koronarestriksjoner. De er Josh Dockerill, Jamie Howell, Gabriel Kamavuako, Adam Payce, Spencer Spurway og Toby Steward.