Overgangen vi ikke ønsket

Gavin Bazunu viste seg som en strålende keeper da han var på lån i Pompey fra Manchester City forrige sesong. Nå er han solgt til Pompeys erkefiende.


NYHETER: Den 20 år gamle irske landslagskeeperen Gavin Bazunu er for god for League One. Det viste han for Pompey i 2021/22. Ettersom Pompey ikke rykket opp forrige sesong, skjønte Pompey-fansen at han var tapt for oss.

Det var ventet at Bazunu ville bli lånt ut fra Manchester City til en Championship-klubb kommende sesong, men nå har City i stedet solgt han til Southamp***. Her har Bazunu skrevet under på en femårskontrakt med Premier League-klubben en halvtime fra Portsmouth.

SE OGSÅ: Gavin Bazunus spillerprofil

 

15 millioner pund

Overgangssummen skal visstnok være 12 millioner pund, men den kan stige til 15 millioner pund. Mange var overrasket over at Manchester City lot keeperen som har potensial til å bli klubbens nye førstekeeper gå. Ifølge The Athletic skal derimot City ha sikret seg en mulighet til å kjøpe ham tilbake.

I Southamp*** blir han trolig førstekeeper kommende sesong, og selv om han er blitt glad i Pompey og utmerket godt vet om hatforholdet mellom sørkystklubbene, kan en selvsagt ikke klandre han når han nå som 20-åring får muligheten til å bli førstekeeper i Premier League.

Selv om det var Sean Raggett som vant The News (og vår) sin kåring av årets Pompey-spiller forrige sesong, var det Bazunu som ble stemt fram som spillernes årets spiller. Han har allerede ti A-landslagskamper for Irland og 84 førstelagskamper. 46 av disse kom for Pompey forrige sesong.