2021-22: Portsmouth – Gillingham 3-1

To mål av Ronan Curtis da Pompey gjorde jobben.


Portsmouth tok alle tre poengene på Fratton Park, uten at det betydde noe for hjemmelagets tabellposisjon. Bortelaget Gillingham falt derimot ned fra 20. til 21. plass og ligger dermed på nedrykksplass med bare en kamp igjen å spille. Den kampen må The Gills vinne hvis de skal kunne klatre forbi enten Morecambe eller Fleetwood og dermed feire 10 årsjubileuem i League One. Pompey hadde lite å spille for, men det er fortsatt en liten mulighet for at Danny Cowleys menn kan klatre forbi Oxford og bli nr 8. I så fall blir det en kopi av fjorårets ligaplassering, uten at det spiller så veldig stor rolle om man blir nr 8 eller 9.

Ronan Curtis har hatt en variabel sesong, og en dalende kurve i løpet av sine snart 4 år i Pompey. Denne lørdagen var han imidlertid på plass med to mål før pause og dermed står han med totalt 50 scoringer for Portsmouth, og 10 i alle turneringer denne sesongen. Det var nok til å slå et hardt kjempende Gillingham, selv om Ryan Jackson holdt bortelaget inne i kampen med sin utligning etter en halvtimes spill. Curtis sin andre scoring kom på overtid i første omgang, og da Clark Robertson fikk heade inn 3-1 målet ti minutter etter pause var det liten tvil om hvor seieren ville havne.

 

Kamprapporten fra de offisielle sidene kan du lese her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/april/match-report-for-portsmouth-vs-gillingham-on-23-apr-22/

 

Hvor mye betydde seieren?

Tabellplasseringen er ikke spesielt viktig, selv om Danny Cowley nok gjerne vil ta 8.plassen fra Oxford. I så fall kan han i det minste hevde at utviklingen ikke har gått i negativ retning. For en spiller som Curtis var det utvilsomt viktig å få vist at han fortsatt kan prestere på dette nivået. Seieren har også betydning for jobben som skal gjøres inn mot neste sesong. Klubben må vise både publikum, sponsorer og spillere at det er et lag som sikter høyere til neste år. Det er mange spillere med kontrakter som går ut, og for dem som Pompey ønsker å beholde er det særlig viktig å kunne presentere et troverdig prosjekt Cowleys.

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“It was a really professional performance and I was pleased with our levels – we showed a lot of control and rhythm.»

“We moved the ball around well, although were disappointed to be pegged back from nowhere. We were able to wrestle the momentum back, though.»

“Ronan made a really good contribution and Joe Morrell was excellent, controlling the game, while Hayden Carter gets better and better.»

“That’s 32 points from the past 16 games now, which represents a great return for this group of players.»

“We’re feeling the connection and enjoying playing at Fratton Park ahead of a game with a motivated Wigan side on Tuesday.”

 

League One, Fratton Park, 23. april 2022:

Portsmouth – Gillingham 3-1 (2-1)

4. min 1-0 Ronan Curtis

30. min 1-1 Ryan Jackson

45. min 2-1 Ronan Curtis

56. min 3-1 Clark Robertson

Pompey (4-2-3-1): Bazunu; Carter, Raggett, Robertson (c), Ogilvie (Romeo 78); Morrell, Thompson (Mingi 74); Harness (O’Brien 89), Jacobs, Curtis; Hirst

Ubenyttede reserver: Webber, Williams, Tunnicliffe, Walker

Gule kort: Ingen på Portsmouth

Tilskuere: 15,540 (1,192 bortefans)

 

Høydepunkter fra kampen

 

Intervju med Danny Cowley

Intervju med Ronan Curtis

 

Tomålsscorer Ronan Curtis

 

Eric Eisner var på plass for første gang etter pandemien