2021-22: Opptakt Portsmouth – Wycombe Wanderers

Ett poeng på 2 kamper. Er playofftoget gått?

Portsmouth fikk kun ett poeng på de to kampene mot opprykksrivalene Ipswich og Plymouth. Dermed er håpet om en plass i playoff nesten bare en teoretisk mulighet. Pompey har 9 kamper igjen, og det er 8 poeng opp til Sunderland på 6. plass. The Black Cats har riktignok spilt en kamp mer, men problemet er at vi også må passere Sheffield W, Ipswich og lørdagens motstander Wycombe. Danny Cowley må antagelig finne frem til en trylleformel hvis det skal skje, og de siste to kampene har vist at Pompey fortsatt ikke tenner på alle sylindre offensivt.

Et ordtak sier: så lenge det er liv, er det håp. Fratton Park er allerede utsolgt, og det kommer til å bli bra trykk på tribunene. Begge lag har alt å spille for. Pompey må vinne hvis det skal være noe som helst håp om opprykk mens bortelaget kan leve greit med uavgjort. Statistikken forteller imidlertid at det sjelden blir uavgjort når lagene møtes, og heldigvis for oss står Pompey med 3 av 4 seire i innbyrdes oppgjør. Sist lagene møtes, på Adadms Park i november i fjor, endte det med borteseier etter at Marcus Harness scoret kampens eneste mål.

 

Wycombe Wanderers sesong til nå

The Chairboys rykket som kjent ned fra Championship i fjor etter bare en sesong på det nivået. Årets sesong startet meget godt og med bare to tap på de første 15 kampene – mot opprykksrivalene Sunderland og MK Dons – var Wycombe lenge helt oppe på direkte opprykksplass. Laget hadde imidlertid en downperiode i januar/februar hvor det bare ble 3 poeng på 7 kamper. Den vonde trenden ser imidlertid ut til å ha snudd, og de siste 4 kampene har gitt 10 av 12 mulige poeng. Det holdt hardt i den siste kampen mot Fleetwood, men Jason McCarthy scoret kampens eneste mål 4 minutter på overtid. Wycombe ligger dermed 7 poeng foran Pompey, og bare 1 poeng bak Sunderland på den siste playoffplassen.

 

Spillere å se opp for

Sam Vokes er nok lagets største stjerne, og han er toppscorer med sine 12 mål i ligaen. 32-åringen, som er født i nabobyen som vi sjelden snakker høyt om, har 64 landskamper for Wales. Han har spilt både i Championship og Premier League og huskes nok best for sin tid i Burnley. Her bidro han sterkt til at laget behold plassen med sine 12 Premier Leaguemål i 2016/17. Brandon Hanlan er også spiss, og 24-åringen som kom fra Bristol City før denne sesongen har puttet 8 mål totalt. Like bak følger lagets tredje spiss, jamaicaneren Garath McCleary, som har en lang karriere i blant annet Reading og Nottingham Forest. Han har 24 landskamper, og har scoret 7 mål for The Chairboys. Til slutt må vi få lov å nevne: evigunge Adebayo Akinfenwa spiller fortsatt på dette nivået, i en alder av 39. Han spiller sjelden 90 minutter men har faktisk scoret 5 mål på sine 30 innhopp.

 

Skader og karantener

Marcus Harness er tilbake etter sin karantene, og en uthvilt versjon av ham vil bli et kjærkomment tilskudd til det offensive, hvor Pompey har slitt i de siste to kampene. Michael Jacobs er tilbake i trening, men fortsatt usikker. Kieron Freeman, Reeco Hackett, Jayden Reid og Shaun Williams er alle ute med skader.

 

Hva er det som står på spill

Det er som vanlig 3 poeng som ligger i potten. I tillegg kommer den mentale boosten som kan følge hvis Pompey vinner kampen og beholder den lille muligheten for å sloss om opprykk. Etter kampen venter en pause på 17 dager før laget møter Bolton borte. Disse 17 dagene er en kjærkommen mulighet for The Cowleys. Da kan de få hvilt de som er slitne, få god tid til å øve inn offensiv samhandling, og de kan få lagt inn litt av den fysiske treningen som det ellers ikke er tid til midt i sesongen. Dette treningsarbeidet vil bli lettere å få gjort skikkelig dersom guttene fortsatt har noe å spille for i april og mai. Hver kamp fremover blir som i en cupturnering. Med tap er alt håp om playoff ute. Hvis Pompey kan sette sammen en skikkelig lang seiersrekke er ingenting umulig.

 

Portsmouth manager Danny Cowley

På lørdag er det ganske nøyaktig et år siden brødrene Cowley overtok Portsmouth, og det er naturlig at manageren reflekterer litt rundt det siste året i forbindelse med «jubileumskampen». Han trekker frem den totale ombyggingen av spillertroppen etter fjorårssesongen, og det gode forholdet til Pompey-fansen.

“It’s been a busy year and tough at times, but ultimately it’s a privilege to be at this football club.»

“Pompey means so much to so many people and so I do feel incredibly honoured to be a part of that.»

“There’s been lots of work in every area of the club to bring it to the level we want in order to perform consistently – and there’s plenty still to do.»

“But this is a brilliant project and there’s so much opportunity, while we keep making gradual progress.»

“The supporters are what I’m most proud of. They have a love and passion for this team and the city – which means the highs are high and the lows are low.»

“I’d much rather have a fan-base that cares so deeply about their club, though. That means a lot to me.”

Se hele intervjuet med Danny Cowley her:

 

Wycombe manager Gareth Ainsworth til The News:

I have no doubt about the Cowley’s and what they’ll be planning against us, especially at home.»

“They have great support, we will travel in good numbers and I can’t wait for the game.»

“They are always tough games.»

The guys [the Cowley brothers] have their team organised, they are on a really good run and we’ll probably share a beer after the game.»

“But during the game, bloods, guts and thunder when the two teams meet.»

“We’re in good form at the moment, as the 5-5, 0-0 and 3-2 have all been forgotten now as we’re on this run of games, and in the last four games we’ve got three wins which is fantastic.»

“One team always get into the play-offs late and get me in the play-offs, as I’m not bad at it.”