2021-22: Crewe – Portsmouth 1-3

To nye mål fra Hirst og Walkers første Pompey-mål sørget for komfortabel borteseier mot Crewe.


KAMPREFERAT: Pompey tok tidlig kommando og scoret før det var gått tre minutter da George Hirst headet inn et presist innlegg fra Ogilvie. Tyler Walker burde økt til 2-0 kort tid etter, men han benyttet i alle fall sjansen da han fikk en ny mulighet før pause.

I 2. omgang økte Hirst til 3-0 på en heading etter nok et presist innlegg fra Ogilvie. Pompey gjorde flere bytter etter dette for å hvile nøkkelspillere før de viktige kampene som kommer på rekke og rad nå. Like før slutt reduserte Crewe på et skudd som Bazunu burde reddet. Det kostet oss derimot ikke poeng og Pompey tok dermed tre poeng i en av sine hengekamper.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/march/match-report-for-crewe-alexandra-vs-portsmouth-on-08-mar-22/

 

Ettertanken

Danny Cowley har fått en del kritikk for å ha byttet ut spillere fansen liker etter at de har gjort gode kamper, og det gjorde han også denne gangen. Ryan Tunnicliffe og Aiden O’Brien var begge strålende da Pompey slo Accrington 4-0 på lørdag. Nå var de satt på benken. Spesielt det faktum at det var Tyler Walker som kom inn for O’Brien, gjorde at mange Pompey-supportere reagerte negativt på laguttaket på sosiale medier.

Men nok en gang viste det seg at Cowleys vet hva de gjør med tanke på rotasjon. Pompey har en liten spillerstall og flere av nøkkelspillerne er skadeutsatt. Når Pompey får med seg tre poeng i kamp etter kamp selv om de hviler nøkkelspillere, er det rett og slett god ledelse av Cowley. Og med Ipswich borte allerede lørdag, etterfulgt av kamper mot Plymouth, Wycombe, Bolton og Rotherham sier det seg selv at Pompey vil være tjent med friske bein før denne rekken av kamper.

 

Et hurtig ligaoverblikk

Med 19 (av 21 ) poeng på de sju siste kampene, har Pompey kontakt med lagene på play-off. Og det behøvdes, for uten så god poengfangst den siste måneden hadde sesongen i praksis vært over.

Det dumme for Pompey er at nesten alle lagene foran oss på tabellen også har vist bra poengfangst. Det er nå blitt et solid skille fra topp 11 og til lagene fra 12-24. Pompey er nummer ti med 57 poeng på 35 kamper. Det er to poeng ned til Bolton som har spilt to kamper mer enn oss.

Lagene mellom oss og play-off er Ipswich på 59 poeng (37 kamper), Sheffield Wednesday 61 poeng (35 kamper) og Wycombe 61 poeng (36 kamper). Vi skal møte alle disse tre lagene + Bolton i sesonginnspurten.

Helt øverst er det tre lag som skiller seg ut. Det er trolig mellom Rotherham (76 poeng på 36 kamper), Wigan (72 poeng på 34 kamper) og MK Dons (72 poeng på 37 kamper) kampen om direkte opprykk vil stå.

Lagene på 4. til 6. plass er det mulig å ta igjen med en god innspurt. Her har vi Oxford (65 poeng på 37 kamper), Sunderland (63 poeng på 37 kamper) og Plymouth (62 poeng på 35 kamper). Plymouth er vår motstander om ei uke.

Takket være god poengfangst i de sju siste kampene er vi med i kampen om play-off, men de kommende fire kampene nå mot Ipswich, Plymouth, Wycombe og Bolton vil avgjøre mye.

 

Kommentarer fra hovedtrener Danny Cowley

«It was an extremely professional performance from us on what was a very difficult surface. We were facing a Crewe side who are dangerous when they go behind, but we stayed compact and were ruthless on the counter-attack.

The early goal certainly gave us a good place in the game and that allowed us to pick them off, although perhaps we could have seen it out with more control. We were a little bit disjointed at the end after making some changes to protect players, but I was pleased with a lot of what I saw.

“That’s 19 points from the past 21 available, which is nice return and we needed to be humble, driven and together. We’ve invested a lot of time and energy into this fixture, having to come here twice, and have spoken about the fans making that journey. It was really important to us that we gave them a strong performance and make sure they had something to celebrate on that long journey home.”

 

League One, Alexandra Stadium, 8. mars 2022

Crewe – Portsmouth 1-3 (0-2)

3. minut: 0-1 George Hirst

31. minut: 0-2 Tyler Walker

66. minut: 0-3 George Hirst

90. minut: 1-3 Long 

Pompey (3-4-1-2): Bazunu; Carter (Hume 78), Raggett, Robertson (c); Romeo, Morrell, Thompson (Tunnicliffe 68), Ogilvie; Curtis; Hirst (O’Brien 71), Walker

Ikke benyttede reserver: Webber, Vincent, Jewitt-White, Mingi

Advarsler: Thompson og Carter

Tilskuere: 4,307 (1,050 Pompey fans)

Tyler Walker fikk endelig sitt første mål for Pompey.

Hirst jubler med Ogilvie som hadde assist til begge hans mål.

Over 1.000 Pompey-supportere møtte opp for å følge Pompey borte mot Crewe en tirsdag kveld.

Danny Cowley jubler for tre nye poeng.