Fikk sin debut i storseieren

Han kom til Pompey fra Charlton i sommer, men måtte vente til gårsdagens hjemmeseier mot Accrington på å få sin debut.


NYHETER: Jay Mingi har ventet tålmodig og i lørdagens kamp fikk han endelig sjansen på Pompeys førstelag. En tynn og skadeplaget Pompey-stall har gjort veien til førstelaget kortere for den 21 år gamle midtbanespilleren.

Han ble frigitt av Charlton etter forrige sesong og prøvespilte for Pompey i sommer. Det ga ikke kontrakt i første omgang, men han fikk etter hvert en ettårskontrakt. Pompey sikret seg også opsjon på ytterligere ett år.

Med kun et par måneder igjen av kontrakten er Mingi ivrig etter å få vist seg fram, og i går fikk han rundt et kvarter på banen da han kom inn for Aiden O’Brien i det 78. minutt.

SE OGSÅ: Jay Mingis spillerprofil

 

– Det handler om å gripe muligheten

Jay Mingi har vært utlån til National League-laget Maidenhead tidligere denne sesongen. Her spilte han ni kamper og gjorde det så bra at Wrexham tok kontakt med Pompey for å høre om mulighetene for en overgang.

Mingi ble derimot skadet og returnerte til Pompey på nyåret. Nå er han skadefri og Pompey har valgt å ikke låne han ut på nytt med tanke på hvor tynn Pompey-stallen er. Han har vært ubenyttet reserve i flere seriekamper i vinter før han altså fikk sin Pompey-debut i gårsdagens seier mot Accrington Stanley.

– Our plan was for him to go out and continue to play because it’s what he needs in his personal development, but the opportunity has arisen now with the squad size the way it is so we will keep him with us.

– ‘I’ve seen many times in my career, injury crisis creates an opportunity for a young player and a lot of player’s careers have started off the back of difficult moments with either squad sizes or injuries. There’s a real opportunity for Jay and I look forward to him grabbing the opportunity with both hands.

– For all of our players that are out of contract, there is motivation for them to earn another contract because this is a great football club and a brilliant place to play football and many people would love to play at Portsmouth. It’s up to the young players and the other players that are out of contract to go and grab that opportunity, sa Pompeys manager Danny Cowley til The News i forkant av gårsdagens kamp.