Skal erstatte Marquis

Samme dag som Pompey solgte John Marquis til Lincoln City, hentet Pompey Tyler Walker inn på lån fra Coventry.


NYHETER: Den 25 år gamle spissen Tyler Walker har tidligere vært en stor hit i Lincoln City i League One, på den tiden Danny Cowley ledet laget. Han var da utlånt fra Nottingham Forest. Et halvt år senere kjøpte Coventry City Walker fra Forest, men etter halvannet år i Coventry har han ikke klart å etablere seg.

Han scoret riktignok sju seriemål i Championship for Coventry i fjor, men står med kun to seriemål denne sesongen. Danny Cowley lyktes derfor med å hente spissen på lån for resten av sesongen. I Pompey får Walker trøye nummer ni.

SE OGSÅ: Tyler Walkers spillerprofil

 

Danny Cowley om overgangen

– Vi er veldig glade for å ha fått Tyler Walker til å signere for Portsmouth FC. Det er noe vi har jobbet lenge for å få til, og det var noe vi lenge trodde vi ikke kom til å få til. Men sannsynligvis har jeg snakket mer med agenten hans enn med kona mi den siste tiden.

– Han er en gutt jeg kjenner veldig godt, og jeg la først merke til han da han spilte for Nottingham Forest U23 på den tiden jeg var manager i Lincoln. Den gangen klarte Mansfield å sikre seg han på lån før oss, men sesongen etter klarte vi å få han til Lincoln. Her leverte han alt vi håpte han skulle gjøre, og mere til. 

– Han er fantastisk flink til å bevege seg og er en god avslutter. Han har alle ferdighetene vi ser etter i en spiss, sier Danny Cowley etter å ha sikret seg Walker på lån ut sesongen.

 

Tyler Walkers kommentarer til overgangen

– Sjansen til å jobbe med Danny igjen var sentral i min beslutning om å komme hit. Pompey er også en veldig stor klubb med en stor supporterskare.

– Jeg har god erfaring med League One tidligere og håper at jeg kan få en god start. Nå ser jeg veldig fram til å spille regelmessig førstelagsfotball igjen.

– Fra tidligere låneopphold kjenner jeg noen av spillerne her fra før også, som Joe Morrell og Marcus Harness.

– Jeg kom hit for å spille fotball og jeg håper vi kan komme oss opp på play-off-plassene og jage opprykk. Jeg er en hardtarbeidende spiss og håper å bidra med både mål og assists.

 

Tyler Walker er sønn av Des Walker, den tidligere engelske landslagsspilleren som hadde en lang og god karrière for Nottingham Forest. Walker debuterte for Pompey borte mot AFC Wimbledon tirsdag, i en kamp som endte 0-0.