2021-22: Portsmouth – MK Dons 1-2

Pompey tapte den viktige toppkampen.


Pompey fikk endelig spille på Fratton Park igjen, og med 15.000 tilskuere i ryggen var det mange som håpet på at hjemmelaget skulle krype helt opp i ryggen på lagene som ligger på playoff-plass. I stedet ble det bortelaget MK Dons som stakk av med alle poengene og befestet sin 5. plass på tabellen. Portsmouth må antagelig sikte seg inn på en av de to siste playoff-plassene, og kan i hvert fall glede seg over at både Oxford og Plymouth tapte, sånn at ikke avstanden opp til dem er avskrekkende.

 

Kampforløp

Selve kampen var nokså jevn. Portsmouth kom best igang og hadde gode muligheter til å ta ledelsen. De to midtstopperne Sean Raggett og Connor Ogilvie holdt på å gi Pompey ledelsen men avslutningen fra sistnevnte gikk over mål. Marcuss Harness var meget god i denne perioden og skapte muligheter for seg selv og Ronan Curtis uten at det ga uttelling. Så scoret MK Dons på sin første sjanse i kampen etter at Portsmouth mistet ballen på egen halvdel i det 20. minutt. Det tok tid før hjemmelaget klarte å riste av seg denne kalddusjen og like før pause ble motbakken enda brattere da Corbenau satte inn 0-2 via tverrliggeren. Avslutningen var meget god, men hele situasjonen oppsto som følge av nok en defensiv feil hos hjemmelaget. Kieron Freeman prøvde å takle, men sendte istedet en motstander alene med keeper Bazunu. Slike feil avgjør ofte fotballkamper, og er noe the Cowleys må prøve å luke bort.

Etter pause styrte Portsmouth kampen, mens Dons var farlige på kontringer. Freeman fikk vist at han også kan slå pasninger riktig vei da han etter en times spill fant George Hirst i feltet og dermed sto det 1-2. Mot slutten av kampen kom det noen sjanser i begge ender, men det nærmeste Pompey kom en utligning var da John Marquis, som kom inn for Hirst, fikk et mål annullert for offside. Pompey hadde ballen mest totalt sett, men Dons var mer farlige når de angrep, og mer klinisk i de avgjørende øyeblikkene. Dermed ble det en fortjent borteseier og jubel på bussen nordover til Milton Keynes.

 

Rapport fra Portsmouths offisielle sider

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/january/match-report-for-portsmouth-vs-mk-dons-on-15-jan-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“We’re disappointed with the result, but not the performance – and I know people don’t necessarily want to hear the manager speaking positively about the team after a loss.»

“But if I’m keeping it real, we dominated the game for the opening 20 minutes and created three or four good opportunities.»

“We have to be more clinical in those moments and then they scored the first time they got into our half, let alone the box.»

“People can be critical about our quality into the box and the final action – that’s fair. It’s an area where we need to improve and there’s no doubt about that.

“However, there was a lot to like about the performance and if we keep playing like that, then we’ll win a lot of League One games.”

 

Les hele intervjuet med Cowley her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/january/cowley-a-lot-to-like/

 

League One, Fratton Park, 15. januar 2022:

Portsmouth – MK Dons 1-2 (0-2)

20. min 0-1 Eisa

45. min 0-2 Corbeanu

60. min 1-2 George Hirst

Pompey (3-4-1-2): Bazunu; Freeman (Jacobs 82), Raggett (K), Ogilvie; Romeo, Morrell, Williams (Thompson 63), Hackett; Harness; Hirst (Marquis 73), Curtis

Ubenyttede reserver: Bass, Robertson, Carter, Brown

Gult kort: Hirst og Marquis

Tilskuere: 14,958 (494 bortefans)

 

Høydepunkter fra kampen:

Intervju med Danny Cowley: