Utsatte kamper – når skal vi spille igjen?

Alle Pompeys fire siste kamper i 2021 ble utsatt på grunn av covid. Nå gjenstår det å se når Pompey igjen får spille kamp.


NYHETER: 11. desember slo Pompey Morecambe med 2-0 hjemme på Fratton Park. Etter det har ikke Pompey spilt kamper.

Pompey har selv vært hardt rammet av korona og derfor røk bortekampen mot AFC Wimbledon 18. desember, EFL-kampen mot Exeter 21/12 og hjemmekampen 2. juledag mot Oxford.

I kveld var Pompey klar for å møte Plymouth borte, og Plymouth rapporterte i går om at alle billetter til kampen var solgt ut. Senere på dagen kom derimot ny melding fra Plymouth. De er selv hardt rammet av korona og kampen må derfor utsettes. Dermed er fire kamper på rad utsatt for Pompey.

Kampen 11. desember ble dermed årets siste for Pompey. Etter planen skal Pompey nå møte Cambridge borte 3. januar. Om den blir spilt gjenstår å se, men Pompey ser i alle fall ut til å ha nok spillere på beina nå til å spille kamper igjen.

SE OGSÅ: Terminlisten 2021/22

 

Januar

Det er foreløpig kun én av de fire utsatte kampene som har fått ny dato. Det er EFL Trophy-kampen borte mot Exeter. Den kampen skal nå spilles fredag 7. januar klokka 20.00 (skandinavisk tid).

Den kan spilles da ettersom Pompeys hjemmekamp mot Wigan 8. januar må utsettes. Dette på grunn av at Wigan er videre i FA-cupen og skal spille FA-cup denne helgen.

 

– Det går rette veien

Hovedtrener Danny Cowley uttalte seg i går til Pompeys offisielle webside, i det som egentlig var et intervju i forkant av Plymouth-kampen. Da sa Cowley:

– Vi ser ut til å ha kommet oss gjennom dette, noe som åpenbart er gode nyheter. Det går rette veien. 

– Endring i restriksjoner slik at antall dager i isolasjon reduseres fra ti til sju dager, var også positivt for oss. Det fikk flere spillere tidligere tilbake på treningsfeltet. Vi har erfart at viruset smitter fort når en har fått det i gruppen, og det har vært frustrerende for oss med så mange kamper som har blitt utsatt nå – og det i en periode hvor vi var i veldig god form. 

– Men dette gjelder ikke bare oss. Vi ser også i Premier League at en rekke kamper har blitt utsatt.

Danny Cowley.