2021-22: Portsmouth-Morecambe 2-0

Klatringen fortsetter. 


Pompey fortsetter tabellklatringen etter en relativt komfortabel hjemmeseier mot Morecambe på Fratton Park. Hjemmelaget tok tidlig ledelsen da Marcus Harness scoret sitt 10. mål for sesongen. 2-0 ble headet inn av midtstopper Connor Ogilvie som dermed fikk sitt første mål for klubben. The Shrimps var ikke ufarlige, og Pompeys innleide keeper Gavin Bazunu måtte levere et par tigersprang for å holde nullen.

Seieren gjør at Pompey stadig beveger seg nordover på tabellen, riktignok med museskritt. Men Plymouth, Wycombe og MK Dons avga alle poeng, og dermed virker i hvert fall playoff som en realistisk målsetting. For 6 uker siden visste vi ikke om vi skulle se oppover eller nedover på tabellen, så det er en ganske imponerende snuoperasjon som er skjedd på Fratton Park.

Kampen i går vil ikke gå inn i historiebøkene som den mest velspilte, men det første målet vil nok bli spilt noen ganger i slowmotion rundt om på de tusen skjermer. Angrepet startet med en glimrende pasning fra Ronan Curtis som sendte George Hirst alene med keeper. Han rundet keeper men skuddet gikk via en forsvarer og tverrliggeren før den landet i beina på Miguel Azeez som klarte å treffe stolpen to ganger. Det kunne blitt årets største misbrukte sjanse, men toppscorer Harness var heldigvis i nærheten og banket ballen inn fra kort hold.

Bortelaget kom mer med i 2. omgang og det var en stor lettelse for alle med hjertet i blått at Ogilvie headet inn 2-0 målet. Morecambe hadde ganske mye å komme med på slutten, og keeper Bazunu skal nok en gang ha en stor del av æren for at det ble 3 poeng og et clean sheet.

Pompey skal nå møte AFC Wimbledon i ligaen, deretter Exeter i EFL Trophy før de får enda tøffere motstand i romjulen. Da venter tabellnaboene Oxford og Plymouth. Danny Cowleys menn har nå 9 kamper uten tap i ligaen og hvis de kan holde på den statistikken frem til nyttår vil laget antagelig ligge svært nær en playoffplass når vi blar om til 2022.

 

Kamprapport fra Portsmouths offisielle sider:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/december/match-report-for-portsmouth-vs-morecambe-on-11-dec-21/

 

Kommentarer fra manager Danny Cowley:

“It was a really important win for us – for me it’s probably our best of the season.»

“We weren’t free-flowing, but showed a huge amount of resilience and determination, as well as a bundle of grit.»

“We had some good moves in the first half and definitely looked a real threat. We got in behind the defensive line and took the lead. It was actually a really nice move and the ball bounced around. I liked that we had the energy and will to follow up.»

“I thought we looked a bit low on energy in the second half because we haven’t got many players available at the moment.»

“To keep playing the same team for game after game after game because we have to is just relentless.”

 

League One, Fratton Park, 11. desember 2021

Portsmouth – Morecambe 2-0(1-0)

11. min 1-0 Harness

77. min 2-0 Ogilvie

Pompey (3-4-1-2): Bazunu; Freeman, Raggett (K), Ogilvie; Romeo, Azeez, Williams, Hackett, Harness (Harrison 80), Curtis, Hirst (Marquis 70)

Ubenyttede reserver: Bass, Downing, Jewitt-White, Jacobs, Gassan

Gult kort: Hackett

Tilskuere: 15.001 (182 bortefans)

 

Du kan se intervjuet med Danny Cowley her:

Høydepunkter fra kampen:

Connor Ogilvie header inn 2-0 med sitt første mål for klubben
Pompey fremstår mer og mer som et godt kollektiv