2021-22: Wycombe Wanderers – Portsmouth 0-1

Bass og Harness gjorde forskellen. 


Der blev leveret en solid præstation over hele linjen da Pompey sled sig til en 1-0 sejr på udebane over Wycombe Wanderers. Det løftede os op på 10. pladsen i League One, små fem points og en inferiør målscore til Oxford United i play-off zonen. Mange af holdene foran os har dog spillet 1-2 kampe færre, så der er stadig et stykke vej og arbejde før vi ligner en seriøs kandidat til top seks.

Der var tre nye ansigter i startelleveren denne eftermiddag i High Wycombe. En af dem var George Hirst, som dermed fik sin første start i ligaen i Pompey-trøjen. Han erstattede den skaderamte John Marquis i front. I målet var der som bekendt en tvunget ændring da Alex Bass tog over i stedet for Gavin Bazunu. Slutteligt kom Louis Thompson ind på bekostning af Joe Morrell, der lige som Bazunu var udtaget til landskampe. På bænken var der hele tre spillere fra akademiet i form af Toby Steward, Izzy Kaba og Harvey Hughes. Ingen af trekløveret kom dog på banen, men det sendte et signal om, at de er tæt på førsteholdstruppen.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/november/match-report-for-wycombe-wanderers-vs-portsmouth-on-13-nov-21/

 

Eftertanken

Meget kunne have været anderledes, hvis ikke at Alex Bass før pausen havde snuppet et straffespark af Joe Jacobson, men redningen var symptomatisk for spillernes stålsathed. Vi virkede ekstra motiverede mod Wycombe, som måske fik større modstand end de havde forventet. Uanset hvad så fik vi igen et resultat som tegner lyst med hensyn til holdets formåen og potentiale. Nu gælder det så om at bygge videre på det – noget der som bekendt gik i vasken efter storsejren mod Sunderland.

 

Et hurtigt liga-overblik

Kun syv af tolv kampe blev spillet denne weekend men lidt skete der både i toppen og bunden af rækken. Plymouth Argylde understregede med en 4-1 sejr hos Accrington, at det ikke er tilfældigt, at de spiller med der, hvor det er sjovest. De samme cifre vandt MK Dons med over Cambridge, hvilket ligeledes konsoliderede deres play-off kandidatur. Ipswich og Oxford deles i et målløst opgør mens Charlton fik en tiltrængt sejr i bunden da Burton blev slået med 1-0. Den absolutte bundprop Crewe tabte allerede fredag aften hos Bolton, og ser ud til at få det svært. Omvendt fik Gillingham lidt luft til de fire nederste pladser ved at tilkæmpe sig en remis hos Sheffield Wednesday.

 

Kommentarer fra Danny Cowley

“That was a good – and hard-fought – win for us against a Wycombe side who ask a lot of questions of you physically. They had some players away on international duty, but knew that we also had quite a few guys missing. Perhaps they thought we would roll over and go under, but the fact we showed our mettle is so pleasing. A lot has gone against us, so to see us sticking together like that and showing so much spirit is extremely performance (pleasing?). I’m so pleased for Alex and he’s conducted himself brilliantly – it was an absolutely terrific display from him. He saved a penalty and we won’t talk about the one we didn’t get, which was one of the most bizarre decisions I’ve seen. It was a colossal performance from our two centre-backs and Shaun Williams controlled things in midfield with his positional play and use of the ball. Our attacking playing, particularly on the counter, was very positive and we changed the system, going to a diamond.”

“We know that Wycombe like to put a lot of balls in your box and create a lot of sustained pressure. If you clear it, then they load it straight back in. You can end up living in your own penalty hour (box?), so we wanted to get two up front and Marcus is a fantastic transition player. The three of them – with Ronan and George – were a real threat. It’s the first time we’ve won a game like that where we’ve really had to dig in, fight and show a great deal of determination. My most successful teams have always had that, but it doesn’t just happen overnight. You have to get on the right side of those matches and be able to celebrate with your supporters for it to build.”

League One, Adams Park, 13. november 2021

Wycombe Wanderers – Portsmouth 0-1 (0-0)

73. minut: 0-1 Marcus Harness

Opstillingen (4-1-2-1-2): Bass; Romeo, Raggett, Ogilvie, Brown (anfører); Williams; Thompson, Azeez (Jacobs ‘68); Harness (Downing ‘90); Hirst (Gassan ‘86), Curtis

På bænken: Steward, Freeman, Kaba, Hughes, Jacobs, Downing og Gassan

Advarsler: Bass

Udvisninger: Ingen

Tilskuere: 6.471 heraf 1.420 medrejsende Pompey-supportere.

Post-match interview med Danny Cowley

 

Kampens højdepunkter