2021-22: Portsmouth – Crystal Palace U21 3-0 (Papa John’s Trophy)

Portsmouth gikk videre etter scoring på overtid!


Pompey gjorde de fleste spådommer til skamme da de tok seg videre fra gruppespillet i Papa John’s Trophy takket været marginalt bedre målforskjell enn AFC Wimbledon, som tapte for Sutton. Dermed kan det bli flere kamper for spillerne som banker på døren til førstelaget. Det var nemlig en ung og kamplysten startellever som ble sendt på banen av manager Danny Cowley, og denne gangen benyttet de sjansen til å vise seg frem.

Portsmouth stilte med to debutanter fra akademilaget: Adam Payce og Harvey Hughes. Alex Bass fikk sjansen i mål, mens spillere som Gassan Ahadme, Kieron Freeman, Louis Thompson, Michael Jacobs og George Hirst også fikk starte kampen. Det var tydelig at denne gjengen ønsket å vise seg frem, og manager Cowley fikk se den energien han har etterlyst i noen av ligakampene i det siste. Crystal Palace var ikke ufarlige, men Portsmouth var det beste laget gjennom mesteparten av kampen. Sutton ledet 1-0 over AFC Wimbledon, og mot slutten av kampen fikk de erfarne spillerne vite at et mål til kunne være nok til å sikre avansement.

Gleden – og lettelsen – var derfor stor da George Hirst satte inn 3-0 på overtid. Spissen hadde til da misbrukt flere gode muligheter, men kunne juble for en solid seier og et hårfint avansement.

 

Du kan lese rapporten fra de offisielle sidene her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/november/match-report-for-portsmouth-vs-crystal-palace-u21-on-09-nov-21/

 

Hva forteller kampen oss om Pompey?

Det er lett å la seg lure av en enkeltkamp mot et lag med primært unge spillere. Det er lite trolig at det Pompeylaget som spilte igår ville ha klart seg særlig godt i League One. Men noen enkeltspillere sto frem, og det var viktig for både Azeez, Ahadme og Hirst å få navnet sitt i målprotokollen. Det blir interessant å se om noen av disse for tillit i neste ligakamp. John Marquis bør i hvert fall ikke føle seg for trygg på at han starter neste gang.

Kampen var viktig for moralen til de spillerne som var utpå her, de fleste av dem med en ambisjon om å spille seg inn på førstelaget. Nå kommer det flere kamper i Papa John, og det er en god arena for de nest beste. Kanskje kan det også være håp om en tur til Wembley langt der fremme?

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“We played really well and I was pleased for both the youngsters, who acquitted themselves superbly, and the senior player, who supported them brilliantly.»

“It was a really positive night at Fratton Park and we knew what we had to do in order to qualify from the group.»

“I was really pleased for George because he was excellent leading the line for the whole evening and Nicky asked in the second half whether he’d run over a black cat because he had no luck.»

“But eventually the ball fell for him and I always say that it’s an honest game – and the football gods looked after him.»

“Some people might say it’s only the Papa John’s Trophy, but I could be playing tiddlywinks against my eight-year-old boy and I’d still want to win.»

 

Papa John’s Trophy, Fratton Park, 9. november 2021:

Portsmouth – Crystal Palace U21 3-0 (1-0)

32. min. 1-0 Miguel Azeez

54. min. 2-0 Gassan Ahadme

90+2. min. 3-0 George Hirst

Pompey (4-2-3-1): Bass; Freeman, Raggett (kap), Ogilvie, Hughes; Thompson (Jewitt-White 46), Azeez; Payce (Bridgman 88), Gassan (Kaba 90+5), Jacobs; Hirst

Ubenyttede reserver: Steward, Setters, Howell, Gifford

Tilskuere: 1,660 (171 bortefans)

 

Høydepunkter fra kampen:

Intervju med Danny Cowley:

Intervju med matchvinner Hirst:

 

Miguel Azeez sender Portsmouth i ledelsen
Ahadme og Azeez feirer
Feiring nr 2!
Like før full tid. Sutton leder og Pompey trenger et mål til
Hirst fikk omsider sin scoring og Pompey gikk videre med et nødskrik