2021-22: Accrington Stanley-Portsmouth 2-2

Marcus Harness reddet et viktig poeng og litt selvtillit.Og kanskje managerens jobb?


Pompey fikk med seg et poeng i den vanskelige bortekampen mot Accrington Stanley. Dette ene poenget behøver ikke bety all verden når vi teller opp ved sesongslutt, men det var utvilsomt viktig for laget å få med seg noe hjem fra Lancashire. Portsmouth fremsto nemlig som et helt annet lag enn det vi har sett i de siste kampene, og med normal uttelling burde de tatt med seg alle 3 poengene tilbake til sørkysten. Det var derfor litt blandede følelser hos manager og spillere etter kampslutt.

Danny Cowley hadde gjort to endringer fra laget som fikk juling av Ipswich. Reeco Hackett og Connor Ogilvie kom inn for Ryan Tunnicliffe og Kieron Freeman, og Pompey var tilbake til sin vante formasjon med 4 mann i forsvaret. Bortelaget gikk ut i hundre og hadde to store sjanser før Ronan Curtis fant en åpning og ga 1-0 til bortelaget etter 18 minutter. Det var fullt fortjent, og The Reds hadde egentlig bare en stor sjanse før pausen, da Colby Bishop møtte et innlegg på første stolpe.

Hjemmelaget var mer med i kampen etter hvilen, og utligningen kom etter en corner 5 minutter ut i omgangen. Pompey tapte to hodedueller i eget felt, og 191 cm høyre Harry Pell kunne stusse inn 1-1. Ronan Curtis var millimetre fra å bli tomålsscorer da hjemmelagets gode keeper Toby Savin for en gangs skylde var på bærtur. Curtis stjal ballen og lurte en forsvarer nesten ute ved sidelinjen. Han sendte ballen mot det åpne målet, men Matt Butcher reddet på streken. Den samme Butcher ga hjemmelaget ledelsen kvarteret før slutt, og Pompeyfansen må ha vært nære å miste alt håp. Like før slutt gjorde imidlertid John Marquis, som hadde vært lite involvert frem til da, et godt forarbeid og Marcus Harness fikk en enkel jobb med å styre inn 2-2.

Pompey hadde de fleste – og største sjansene – og burde ha vunnet kampen. Men det at laget kom tilbake og berget et poeng sier noe om både moralen – og kvaliteten i laget. Er det lov å håpe på at denne kampen blir et vendepunkt?

 

Kamprapport fra Portsmouths offisielle sider:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/october/match-report-for-accrington-stanley-vs-portsmouth-on-23-oct-21/

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“It was a good performance from us and we created enough chances to probably win five football matches.»

“We showed resilience and determination – the qualities that have perhaps been questioned recently.»

“There was some really good stuff from us and we caused an awful lot of problems, with 19 shots and probably seven or eight clear-cut opportunities.»

“So there were a lot of positives from our display, although ultimately we haven’t got the right value from that.»

“I was particularly pleased that after going 2-1 down, we showed the response we did. It’s a travesty that we’ve drawn, let alone if we’d lost it.»

“The fans who travelled could see the players running hard for the badge, although I’m not asking for plaudits for that because it’s a prerequisite.»

“I’m disappointed that we haven’t won – because we deserved to – but it stopped the rot ahead of a run of home games.”

 

League One, Wham stadium, 23.oktober 2021

Accrington Stanley – Portsmouth 2-2 (0-1)

18 min 0-1 Curtis

50 min 1-1 Pell

77 min 2-1 Butcher

86 min 2-2 Harness

Pompey (4-2-3-1): Bazunu; Freeman, Raggett, Ogilvie, Brown (kaptein); Morrell (Tunnicliffe 84), Williams (Thompson 78); Hackett (Jacobs 84), Harness, Curtis; Marquis

Ubenyttede reserver: Bass, Freeman, Azeez, Hirst

Gule kort: Raggett, Curtis

Tilskuere: 2,889 (892 Pompey fans)

 

 

Høydepunkter fra kampen:

 

Curtis kysser drakten etter sin scoring

 

Redning på streken forhindrer Curtis å bli tomålsscorer

 

Harness utligner etter godt forarbeid av Marquis