2021-22: Wigan Athletic – Portsmouth 1-0

Vi ramte muren. 


Et enkelt mål. Mere skulle der ikke til før vi mistede vores status som ubesejret, og selvsagt bryde vores defensiv for første gang i denne sæson. En med Pompey-øjne lettere skuffende forestilling placerer os nu på en femteplads mens lørdagens modstander lige præcis sneg sig forbi os på en bedre måldifference.

Hos værterne spillede Whatmough og Naylor som ventet hele kampen.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/august/match-report-for-wigan-athletic-vs-portsmouth-on-28-aug-21/

 

Eftertanken

Lad det være sagt hurtigt. Udekampen mod Wigan kan i bakspejlet godt vise sig at være en sæsonens sværeste kampe, for The Latics kommer med stor sandsynlighed til at blande sig i top 6 feltet – måske endda endnu højere. Så vist så godt. Når kampen alligevel giver anledning til panderynker skyldes det at vi ganske enkelt havde for lidt at byde på, testede hjemmeholdet alt for lidt – hvis overhovedet. Bare fire mål i fem kampe tyder da også på, at et og andet ikke stemmer i front. Det må Cowley-brødrene få løst, for på papiret er et angreb bestående af de herrer Harness, Curtis og Marquis alt andet end dårligt, men – kampen mod Crewe udtaget – så har vi fået alt for lidt ud af vores offensiv. Så hvad skal der ske? Mange peger på, at Marquis, lige som i store perioder af sidste sæson, ligner en skygge af sig selv. Uden at ansvaret udelukkende skal placeres hos ham er det under alle omstændigheder værd at overveje, om han bruges korrekt, eller det bare handler om selvtillid. Men noget skal der gøres.

 

Et hurtigt liga-overblik

Sunderland kom bedst fra topopgøret mod Wycombe med en sejr på 3-1, mens Sheffield Wednesday lige som os tabte første kamp i sæsonen med 0-1 – noget overraskende til Morecambe. En anden forhåndsfavorit Ipswich Town måtte i femte forsøg gå fra banen uden en sejr da AFC Wimbledon fik udlignet til 2-2 i overtiden på Portman Road. Også Lincoln fortsatte med at skuffe da de tabte med 1-3 hos Oxford United, mens Rotherham viste sig anderledes stabile ved at slå Doncaster med cifrene 2-0. I bunden fik Charlton Athletic endelig sæsonens første sejr da de vandt med 2-0 mod Crewe. Det samme gjorde Shrewsbury efter at have startet med fire nederlag på stribe. De slog Gillingham med 2-1. Jumbopladsen deles nu af Doncaster og Crewe, som begge har et enkelt point og en målscore på 1-7.

 

Kommentarer fra Danny Cowley

“It’s disappointing to lose a game that we had complete control of, particularly in the first 70 minutes. When you come to a side that have spent as much money as Wigan have and do that, then there are obviously a lot of positives. But I just felt we gave the ball away too cheaply – especially in the final third – during the second half. Joe Morrell and Shaun Williams gave us real control in the middle of the pitch and the first half was as good as we’ve played this season. But we need to be much more ruthless when we’re cutting through them at will. Our quality has to be better in those moments. When you have that much control, you’ve got to make it count with goals – which we were unable to do. We continuously got the ball into the right areas and we lost a cutting edge, while they scored with their first proper shot on target. A couple of players perhaps fell off physically towards the end and that’s also something for us to look at.”

“We’re still two or three short of being a team that can compete at the top end of this division. I’ve been clear that we need to move some out to bring some in and Callum Johnson has gone out on loan. We’re trying to add a creative midfielder and now also need a right-back that can also play at centre-half in an ideal world. You’re never quite sure what’s going to happen and you have to be ready to react when something happens.”

League One, DW Stadium, 28. august 2021

Wigan Athletic – Portsmouth 1-0 (0-0)

78. minut: 1-0 Callum Lang

Opstillingen (4-2-3-1): Bazunu; Freeman, Raggett, Robertson (anfører), Brown; Morrell, Williams; Harness (Gassan ‘84), Tunnicliffe (Hackett-Fairchild ‘71), Curtis; Marquis (Hirst ‘73)

På bænken: Bass, Ogilvie, Thompson, Jacobs, Gassan, Hackett-Fairchild og Hirst

Advarsler: Ingen

Udvisninger: Ingen

Tilskuere: 9.571 heraf 963 medrejsende Pompey-supportere.

Post-match interview med Danny Cowley

Kampens højdepunkter