2021-22: Portsmouth – Shrewsbury Town 1-0

For andre gang på 33 år har Pompey nå startet sesongen med tre strake seire. Dermed er vi på tabelltopp i League One.


 

Det er bare spilt tre kamper, men Pompey er top of the league. I motsetning til forrige sesong har vi fått en strålende start på sesongen. Tre seire på tre mulige, og ingen baklengsmål så langt.

Kampen mot Shrewsbury ble tøff, selv om vi fikk en fantastisk start på kampen da Tunnicliffe skjøt oss i ledelsen før det var gått tre minutter. Etter det ble det en fysisk batalje med masse dueller og et Shrewsbury-lag som spilte veldig direkte. Alle frispark fra rundt midtbanen endte med at midtstopperne ble sendt fram. Dermed mye stopp i spillet og lite flyt. Pompey fikk også både Marcus Harness og kaptein Clark Robertson skadet i 1. omgang. I tillegg ble innbytter Gassan Ahadme bandasjert i hodet etter en kraftig smell.

Det ble spilt elleve overtidsminutter, men Pompey holdt ut. Keeper Bazunu var veldig trygg og god da det trengtes, men det skal også sies at Shrewsbury spilte seg til få målsjanser til tross for ganske massivt press mot slutten av kampen. Dermed endte det med 1-0-seier til Pompey. På ingen måte like overbevisende som mot Crewe, men Pompey viste karakter da de klarte å stå av stormen og sikre seg de tre poengene mot en fysisk tøft lag som helt sikkert vil skape problemer for en del lag denne sesongen.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/august/match-report-for-portsmouth-vs-shrewsbury-town-on-17-aug-21/

 

Tanker etter kampen

Vi står med full pott og null baklengsmål etter tre serierunder, men vi har kun vært overbevisende i én av disse kampene. Til gjengjeld viser spillerne karakter, vi har marginer med oss og vi har fått i gang både det defensive og de fleste angrepsspillerne.

Alex Bass holdt nullen i seriepremieren, og kom på rundens lag i League One, men imponerte ikke mot Millwall. Bazunu har stått de to neste kampene. Han har holdt nullen i begge og han virker veldig solid.

I forsvaret har spesielt Sean Raggett imponert. Stopperkollega og kaptein Clark Robertson har også vært god, men måtte gi seg med skade halvveis. Heldigvis viste anvendelige Ogolvie at han kan bekle også den posisjonen.

På midtbanen er det liten tvil om hvem som har stått fram. Ryan Tunnicliffe har vært direkte involvert i alle våre fire seriemål så langt. Etter å ha hatt assists på våre tre første mål, scoret han selv kampens eneste mål i går.

Framover på banen har ikke Ronan Curtis eller Gassan Ahadme scoret ennå, men de har bidratt positivt. Nå er spørsmålet om Curtis blir, eller om han selges til Blackburn. Blackburn har fått penger mellom hendene etter salget av Armstrong. Marcus Harness har også kommet i gang med scoring og assist, men også han måtte av med skade halvveis i går. På topp har vi divisjonens beste avslutter, ifølge Danny Cowley, i John Marquis. Han har heldigvis også kommet i gang med en scoring.

Det ser i det hele tatt veldig bra ut. Vi har ikke møtt noen av de antatt beste lagene ennå, men med tanke på hvor mye nytt det er i årets Pompey-lag har serieåpningen vært perfekt. De tre lagene vi har møtt så langt har alle plassert seg under nedrykksstreken så langt – selvsagt mye takket være tap mot oss – og der har de selskap av Doncaster. Nettopp Doncaster er vår motstander på lørdag. Forhåpentligvis er Harness og Robertson spilleklare igjen. Det bør være muligheter for en fjerde seier på rad da, men det blir nok tett og jevnt også der.

 

Et blikk på våre konkurrenter

Det var på mange måter en fin serierunde for Pompey i går kveld. Wycombe, som var på tabelltopp før runden, måtte nøye seg med uavgjort borte mot Wigan, mens Sunderland, Lincoln, Ipswich og Charlton alle tapte. Spesielt var det mange Pompey-supportere som koste seg over at Ipswich, med manager Paul Cook, tapte igjen. De ser ut til å ha overtatt for Sunderland som våre argeste rivaler denne sesongen. Både på grunn av at de har brukt så mye penger, har Paul Cook som manager og skal ha prøvd å snappe Joe Morrell fra oss på en ufin måte (kommer egen sak). Nå har de ett poeng etter tre serierunder og er åtte poeng bak oss. Selvsagt mulig å ta igjen, men Ipswich må snarest mulig komme i gang med poengfangsten for å ikke bli hengende langt etter konkurrentene om opprykk.

For selv om flere av våre antatte konkurrenter tapte i går, ble det tre poeng på Burton, Sheffield Wednesday, Oxford og Rotherham. Også Accrington Stanley vant, og de står med seks poeng etter tre serierunder.

Det meste tyder på at det blir et rotterace mellom mange lag i toppen av League One denne sesongen. Det er derfor svært viktig at Pompey makter å ri i land tre poeng i kamper som i går. Det er veldig stor forskjell på seier og uavgjort, så det at Pompey har fått ni poeng med seg fra disse tre første kampene kan fort vise seg å være helt avgjørende når regnskapet skal gjøres opp ved sesongslutt.

 

Kommentarer fra Danny Cowley

“It was a really good goal from our perspective and a great interchange between Ryan and Marcus. We had control in the first half, but didn’t play with enough purpose and then your attackers lose their positional discipline. You become less of a threat at the top end of the pitch. Credit to Shrewsbury because they were direct and physical, and made it very tough for us. They asked a lot of questions.

You look at League One and nobody has won by more than a single goal tonight, which shows you how tight the division is. There’s not a lot between the teams.

But we want to play better than that and with more rhythm. We certainly want to see games out better than we did. The positive was another clean sheet, though, and we defended our box well – Sean Raggett was immense. Gavin Bazunu did what top goalkeepers do – he hardly had a shot to save, but when called upon made a brilliant stop late on. We’re pleased to win and keep accumulating points, although there’s a lot of learning for us and plenty to improve on.”

It wasn’t easy for us to lose two players to injuries at the break – it was an impact one for Marcus (Harness) on his quad. We’ll know more in 24-48 hours. We thought it would be okay for Clark (Robertson) to continue, but we sent him out early after the break and it just wasn’t right. His ankle has just ballooned up after a collision. It’s settled somewhat since, though, and we’ll keep our fingers crossed.”

 

League One, Fratton Park, 17. august 2021

Portsmouth – Shrewsbury Town 1-0 (1-0)

3. min.: 1-0 Ryan Tunnicliffe

Pompey (4-2-3-1):Bazunu; Freeman, Raggett, Robertson (c) (Ogilvie 46), Brown; Tunnicliffe, Williams; Harness (Gassan 46), Hackett-Fairchild, Curtis; Marquis (Harrison 90+4)

Ikke benyttede reserver:Bass, Morrell, Jacobs, Hirst

Gult kort: Ronan Curtis

Tilskuere: 14.471, deriblant 279 bortefans

Post-match interview med Danny Cowley:

Shaun Williams.

Ny god kamp av Sean Raggett.

Danny Cowley.