2021/22: Chelsea U23 – Portsmouth 2-0 (treningskamp)

Pompey hadde åtte prøvespillere på banen da Chelseas unggutter avgjorde kampen med to sene mål.


 

Som meldt i vår forhåndssak, ble det et helt annet lag mot Chelsea U23 enn mot Luton i forrige kamp. En rekke prøvespillere fikk mye spilletid, og mot slutten av kampen var det altså slik at hele åtte av elleve spillere hos Pompey er prøvespillere. Det var også da de to målene til Chelsea kom. Dermed vant Chelsea 2-0 i en jevn kamp.

Best av våre spillere var keeper Bazunu, som ble friskmeldt til å stå sin første kamp, og kantspiller Michael Jacobs. Sistnevnte linkes til Ipswich, som handler stort om dagen.

Bazuni ble byttet ut på stillingen 0-0. Inn kom en prøvespiller som er navngitt. Tidligere Peterborough-keeper Dan Gyllolai sto i mål på slutten av kampen da de to baklengsmålene kom. Det er ventet at Gyllolai signerer for Pompey før seriestart, slik at Pompey har tre keepere i stallen. Bazuni vil trolig være førstevalget som keeper, mens det blir spennende å se om Gyllolai eller Bass da foretrekker som andrekeeper.

Kommende lørdag spiller Pompey treningskamp mot Peterborough på Fratton Park – med tilskuere. Det regnes som generalprøven før seriestart lørdagen etter.

 

Den offisielle kamprapporten

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/july/match-report-for-chelsea-u23-vs-portsmouth-on-27-jul-21/

 

Kommentarer fra Danny Cowley etter kampen:

«I will use the remaining loans wisely. We want loans where we think we can get the best players that can make the biggest difference at the best value. That is absolutely our focus.

We are looking for the very best loans that are available to us, whether that be young Premier League clubs or more experienced players from Championship clubs. We want three players that can really influence and effect – and be in our starting XI. The aim is always to improve the starting XI, that’s how I recruit. You are recruiting a squad, trying to create a balanced squad, with competition for places.

We know the type of profile of players that we’d like. We like pace, power, athleticism and, of course, technical execution too. These players always come at a premium.’

I am not very patient and I’ve had to be incredibly patient, it doesn’t suit me, but we would like to get them in as soon as possible. We are trying desperately hard to get players in before the start of the season. Anyone can see we need depth in the squad, we need competition for places, and also need to keep trying to improve the starting XI.’

 

Træningskamp, Draper Cobham treningsfelt, 27. juli 2021

Chelsea U23 – Portsmouth 2-0 (0-0)

78. min. 1-0 Malik Mothersille

81. min. 2-0 Malik Mothersille

Pompey (4-1-4-1): Bazunu (Trialist G 63); Johnson, Mnoga, Trialist A (Trialist H 66), Trialist B; Trialist C (Trialist A 77); Hackett-Farchild, Trialist D, Trialist E (Trialist F 46), Jacobs (c) (Trialist E 63); Harrison (Trialist I 77)

Advarsler: Ingen

Tilskuere: Kampen var ikke åpen for publikum.

Ellis Harrison.