Ungguttene forlater Pompey

Haji Mnoga er en av få unggutter med førstelagsminutter i 2020/21 som blir på Fratton Park. Nå skal også Alfie Stanley (bildet) ha bestemt seg for å forlate Pompey.


NYHETER: Harry Kavanagh, Charlie Bell, Harrison Brook, Gerard Storey, Harvey Rew, Eoin Teggart, Alfie Stanley og Seok Jae Lee er alle ferdige i Pompey. De har spilt førstelagskamper for Pompey, men ingen av dem har overbevist Danny Cowley om at de har det som trengs for å bli en av førstelaget til Pompey kommende sesong.

Unntaket er Alfie Stanley. Han var tilbudt en ny kontrakt, men skal ha valgt å takke nei. Selv om ikke Stanley har latt seg intervjue selv om avgjørelsen ennå, så rapporteres det at han mistet troen på at han ville få særlig med sjanser under Cowley da han ble sittende på benken uten å komme inn i hele sesonginnspurten i vår.

Stanley har blitt sammenlignet med Conor Chaplin og hans målfarlighet. Selv om Stanley nå forlater Pompey, har Pompey rett på kompensasjon fra Stanleys nye klubb ettersom Pompey hadde tilbudt han en ny kontrakt.

SE OGSÅ: Alfie Stanleys spillerprofil

 

Til Gosport Borough

Harry Kavanagh (født 2002) debuterte for førstelaget i EFL Trophy i høst. Det ble hans eneste førstelagskamp for Pompey.

Han fortalte The News etter debuten at hans store drøm var å en dag være kaptein for Pompey. Nå fortsetter han karrieren et annet sted ettersom han ble frigitt av Pompey, men det er flere spillere som har fått gode karrierer etter å ha bli frigitt. Kanskje skjer det også den 19 år gamle forsvarsspilleren, som ikke legger skjul på at han var både overrasket og veldig skuffet over å ikke få ny kontrakt på Fratton Park.

https://twitter.com/harryjkavanagh/status/1383059624228757504

Etter å ha vært i Pompey i hele 13 år, har han nå skrevet under for en naboklubb. Gosport Borough blir Kavanaghs klubb kommende sesong, melder The News. I Gosport Borough spiller også tidligere Pompey-unggutter som Christian Oxlade-Chamberlain og Matt Casey.

SE OGSÅ: Harry Kavanaghs spillerprofil

 

Premier League-interesse

18 år gamle Charlie Bell spilte tre kamper for Pompey forrige sesong etter å ha fått sin debut i november hjemme mot West Ham U21 i EFL Trophy. Alle Bells tre kamper kom i EFL Trophy. I den første av dem ble han kåret til banens beste.

Bell er en sentral midtbanespiller som mange trodde kunne ta steget slik Ben Close gjorde, men Pompey valgte å ikke tilby ham ny kontrakt nå ved sesongslutt. Det har ført til at det har vært interesse rundt Bell fra flere klubber, deriblant Premier League-klubbene West Ham og Brighton.

Bell var på prøvespill i West Ham, noe som også førte til at flere engelske nasjonale medier skrev om han, men det endte uten kontrakt. Han har ikke funnet seg ny klubb ennå.

SE OGSÅ: Charlie Bells spillerprofil

 

Takket nei til tilbud fra Pompey

Den 18 år gamle midtbanespilleren Harrison Brook fikk kun én førstelagskamp for Pompey, også den i EFL Trophy. Han fikk likevel tilbud om ny kontrakt på Fratton Park, ettersom han er 2003-modell og kunne få ett ekstra år uten profesjonell kontrakt.

Det valgte Brook å takke nei til. Dermed fortsetter han karrieren et annet sted. Hvor det blir, er ikke avklart.

SE OGSÅ: Harrison Brooks spillerprofil

 

Skal prøvespille for Millwall i sommer

Midtbanespiller Gerard Storey fikk sin førstelagsdebut utsatt i fjor høst på grunn av en koronakarantene, men det ble én kamp i EFL Trophy også på Storey.

Det ble derimot ikke flere kamper på spilleren som nå er 19 år. Nordiren ble frigitt ved sesongslutt og skal nå i sommer prøvespille for Millwall. Det ryktes også om at Swansea skal være interessert i å se nærmere på han.

SE OGSÅ: Gerard Storeys spillerprofil

 

Prøvespill for Sheffield United

Harvey Rew debuterte for førstelaget i EFL Trophy i 2019/20 og i 2020/21 fikk han ytterligere to førstelagskamper i samme cup.

Ved sesongslutt 2020/21 gikk kontrakten til midtbanespilleren ut, og Pompey valgte å ikke fornye kontrakten med 18-åringen (fyller 19 i høst). Han har prøvespilt for Sheffield United uten å få kontrakt. Flere andre klubber skal være interessert i å se nærmere på han i sommer.

SE OGSÅ: Harvey Rews spillerprofil

 

Takket nei til et ekstra år på Fratton Park

Sørkoreanske Seok Jae Lee spilte to kamper for førstelaget i EFL Trophy forrige sesong, og han var sammen med Harrison Brook den som fikk tilbud om ett ekstra år i klubben (uten profesjonell kontrakt). Det valgte 17-åringen (blir 18 i juli) å takke nei til.

Den offensive midtbanespilleren har vært på prøvespill i Sunderland, men uten å få kontrakt der. Det er ukjent hvor ferden går videre for Lee.

SE OGSÅ: Seok Jae Lees spillerprofil

 

Vil fortsette karrieren i England

Eoin Teggart kom til Pompey fra nordirske Cliftonville, men nå er også den 19 år gamle kantspilleren/ angrepsspilleren ferdig på Fratton Park.

Han er ikke tilbudt ny kontrakt med Pompey og står foreløpig uten ny klubb. Han er nå hjemme i Nord-Irland, men fortalte nylig medier at han vil tilbake til England for å fortsette karrieren. Teggart endte på 2 kamper for Pompey.

SE OGSÅ: Eoin Teggarts spillerprofil

https://twitter.com/TeggartEoin/status/1383479753491943429

 

Disse blir

De som blir på Fratton Park er Haji Mnoga, Aflie Bridgman og Harry Jewitt-White. Den engelske u-landslagsspilleren Mnoga hadde kontrakt som gikk ut, men Pompey bruker sin opsjon på forlengelse. Han har derfor kontrakt ett år til.

Danny Cowley snakker om viktigheten av at Mnoga får spille regelmessig førstelagsfotball kommende sesong. Mest sannynlig blir han lånt ut til høsten.

SE OGSÅ: Haji Mnogas spillerprofil

Også Alfie Bridgman blir på Fratton Park. 2004-modellen debuterte for førstelaget i EFL Trophy. Han er med sin unge alder fortsatt en del av akademiet kommende sesong.

SE OGSÅ: Alfie Bridgmans spillerprofil

Også Harry Jewitt-White er 2004-modell. Han ble tidenes tredje yngste som debuterte for Pompey da han debuterte for Pompey 10. november 2020 mot West Ham i EFL Trophy. Han vil i likhet med Bridgman forbli en del av akademiet kommende sesong.

Jewitt-While er walisisk U17-landslagsspiller.

SE OGSÅ: Harry Jewitt-Whites spillerprofil

 

Gerard Storey i aksjon.