Bass som førstekeeper igjen, eller hente ny førstekeeper?

Craig MacGillivray ble kåret til årets Pompey-spiller 2020/21, men er på vei ut Fratton Park-porten. Hvem blir vår førstekeeper 2021/22?


NYHETER: Det skjer år etter år. Spilleren som er kåret til årets Pompey-spiller forsvinner ved sesongslutt. I fjor var det Christian Burgess som dro til belgisk fotball. I år er det Craig MacGillivray.

Keeperen ble kåret til årets spiller både hos oss og i de fleste kåringer i England, deriblant The News sin. Kontrakten hans går ut nå i juni og Pompey har opsjon på å forlenge den, men Pompey har valgt å ikke gjøre det. Årsaken skal først og fremst være at om Pompey ville bruke sin opsjon, ville det være med økt lønning. Det ønsker ikke Pompey og Cowley å prioritere.

MacGillivray har hatt en god sesong for Pompey, men han har hatt sine tabber som har kostet oss poeng. Det ryktes også at Cowley foretrekker en annen keepertype. En keeper som er bedre med ballen i beina.

SE OGSÅ: Craig MacGillivrays spillerprofil

Hva som skjer videre med MacGillivray nå er ikke klart, men det aller meste tyder på at han ikke fortsetter karrieren i Pompey uansett. Dette til tross for at han ved sesongslutt fortalte om hvor godt han trives i klubben og byen – både han og familien hans.

Nå har MacGillivray blitt linket til blant annet Charlton og Peterborough etter sesongslutt.

 

Er Bass klar?

Alex Bass tok overraskende plassen som førstekeeper fra MacGillivray i januar 2020. Med tanke på sin unge alder gjorde han det bra og ble linket til Crystal Palace ved sesongslutt. Han var likevel ikke bedre enn at Jackett igjen valgte MacGillivray som sin førstekeeper ved sesongstart 2020/21.

Bass fikk spille noen cupkamper før han ble lånt ut til League Two-klubben Southend. Her ble det kun én kamp før et dobbelt benbrudd sørget for at sesongen hans var over.

SE OGSÅ: Alex Bass’ spillerprofil

Nå er spørsmålet om den 23 år gamle keeperen, som kommer fra vårt eget akademi, er klar for å bli førstekeeper for Pompey kommende sesong.

– Tiden vil vise om Alex blir vår førstekeeper nå, men han har i alle fall sjansen. Det er mye som er bra med ham som keeper, men vi har kun fått sett han på video så langt. Og det har vært i kamper for lag som spiller direkte fotball. Vi har derfor ikke fått sett om han mestrer alle spillets deler som vi verdsetter.

– Vi liker Alex, men han har nesten ikke spilt fotball på et helt år. Selve skaden vil nok ikke påvirke han når han er tilbake, men det er en usikkerhet der når en ikke har spilt fotball på et år, sier hovedtrener Danny Cowley til lokalavisa The News.

Bass er uansett Pompeys eneste keeper per i dag. Også ungguttene Taylor Seymour og Duncan Turnbull er frigitt av Pompey i sommer. Pompey må derfor hente to keepere. En av dem vil nok være en typisk tredjekeeper, men så er spørsmålet om Pompey skal hente et klart førstevalg eller en jevnbyrdig utfordrer til Bass om førstekeeperplassen.

Det er mange keepere som linkes til Pompey om dagen. En av dem er WBAs unge keeper Josh Griffiths. Han skal også Sheffield Wednesday, som rykket ned til League One, være interessert i.

Alex Bass tok keeperplassen andre halvdel av 2019/20-sesongen, men ble andrekeeper i 2020/21. Nå har han vært skadet det siste halvåret. Er han klar til å bli vår førstekeeper 2021/22?