2020-21: Swindon Town – Portsmouth 3-1

Selvfølgelig Pitman.


Fansene elskede ham. Den forrige manager ville af med ham. I går aftes ønskede også mange Pompey-supportere – i al fald for en kort stund – ham hen hvor peberet gror. Vores tidligere angriber Brett Pitman var manden som, med nogen sandsynlighed, plaffede vore sidste spinkle drømme om en plads i play-offs godt og grundigt ned. Det var resultatet efter endnu en bleg indsats og et 1-3 nederlag hos Swindon Town, der efterlader os på en ottendeplads i League One. Ganske vist har vi blot et enkelt point op til Charlton på den forjættede sjetteplads, men The Addicks har spillet en kamp færre end os, lige som Blackpool lige over dem, og hvad der er langt mere afgørende: Begge disse klubber har modsat os gang i en stime af gode resultater, og fremviser pt. det momentum, der ikke kunne ligge længere fra os end nu.

Kampen bød på to ændringer, hvoraf den ene var ventet. Rasmus Nicolaisen overtog Jack Whatmoughs plads i midterforsvaret, og på midtbanen blev Ben Close alligevel klar, og forviste Harvey White til bænken.

Hos værterne spillede Brett Pitman næsten hele kampen, og var som nævnt hovedarkitekten bag vores nederlag. Lidt efter bogen vil nogle mene.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/april/match-report-for-swindon-town-vs-portsmouth-on-20-apr-21/

 

Eftertanken

Den selvtillid som vi håbede på at spillerne havde tanket efter fire sejre i træk viste sig desværre at være mere skrøbelig end selv den tyndeste sæbeboble, og vi er om muligt endnu dårligere nu end i de sidste kampe under Kenny Jackett. Personlige fejl koster både bagude og i front, og lige nu agerer vi på banen som et bundhold. Marginalerne er der ikke, de rigtige beslutninger tages ikke, og modstanderne straffer den mindste blottelse brutalt og klinisk. Hjemmeholdet kæmpede som gale for at gribe deres sidste chance, og lignede efter selv fire nederlag i træk pludselig et hold som også troede på den. Vi lignede alt andet end det.

Det er muligvis unfair, men tanken melder sig automatisk, hvor stor andel Cowley brødrene har i dette. Det korte svar er, sandsynligvis meget lidt. Det lykkedes for dem at glatte nogle af problemerne fra den sidste periode under Jackett ud, men i sidste ende dukkede de op igen. Skal de to lykkes med deres projekt hos os på sydkysten kræver det at de får lov til at starte om ikke helt fra nul, så i al fald på en frisk med en sommerpause, hvor de kan nå for alvor at implementere deres egne ideer, og foretage de ændringer i truppen som de mener er gavnlige. Derfor er det håbet herfra, at ledelsen fortsat har tillid til de to gange Cowley, og satser på dem også i den kommende sæson på trods af, at det ligner alt andet end den håbede happy ending i denne.

 

En opsummering af resultaterne fra denne runde

Flere af vore konkurrenter omkring den lave ende af play-off måtte tirsdag aften sande, at det ikke nødvendigvis er en fordel at møde klubber der kæmper for livet. Således gik Ipswich Town ned med 0-3 hos Northampton, mens der også var nederlag til både Oxford (1-2 hos Wimbledon) og Blackpool (0-1 i Rochdale). Så slap Lincoln City bedre fra deres opgave hos Burton, der blev besejret med 1-0, og Charlton lige over os udraderede Plymouth med hele 6-0. I toppen smed top tre klubberne points da Hull og Sunderland delte 2-2 mens Peterborough noget overraskende måtte se sig slået på egen bane med 0-1 af Gillingham.

Med sejrene til Rochdale, Northampton og Swindon er stadig intet afklaret i bunden af tabellen om end Bristol Rovers nu har ni points op til stregen med tre kampe igen.

 

Kommentarer fra head coach Danny Cowley

“It makes it very hard for us to get into the top six, but it’s not impossible and we’ll go right to the bitter end. We’ll be relentless in our work and our focus. We’ll be determined and resilient, but it’s fair that we get criticism for this game because we weren’t good enough at both ends of the pitch”.

“We’re obviously disappointed – that’s an understatement. We haven’t done well enough in the past four games and have to accept that. For the amount of control we had in terms of both possession and territory, our chance creation wasn’t good enough. The thing I’m bitterly frustrated about is the fact we conceded so many goals and had total control – they had 11 touches in our box and scored three times.”

“Ultimately, if you don’t do well enough at both ends of the pitch then you’re not going to win football matches. There were some good performances within our team and others who would want to be doing much better. But we’re trying to create a spirit and togetherness in our group and it doesn’t need me to come out and criticise individuals. The group has a good work ethic and attitude, although collectively we didn’t do well enough in the decisive areas. We left ourselves a mountain to climb – and it looked like we might climb it. There were two great chances after Ronan scored. But we were throwing caution to the wind and got done with a sucker punch. It’s a tough one to take.”

“We’ll go away, analyse and learn and work out the solutions. There are four games to go and if we can find 10 or 12 points then it’s still possible.”

League One, The County Ground, 20. April 2021

Swindon Town – Portsmouth 3-1 (1-0)

17. minut: 1-0 Brett Pitman

61. minut: 2-0 Brett Pitman (straffespark)

82. minut: 2-1 Ronan Curtis

90. minut: 3-1 Tyler Smith

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Johnson, Raggett (Bolton ‘74), Nicolaisen, Daniels (Byers ‘70); Naylor (anfører), Close (Cannon ‘81); Harness, Williams, Curtis; Marquis

På bænken: Ward, Bolton, Downing, Stanley, White, Byers og Cannon

Advarsler: Daniels, Nicolaisen og Cannon

Tilskuere: Ingen

Brett Pitman scoret to mot oss.

Interview med Danny Cowley efter kampen

 

Kampens højdepunkter