2020-21: Portsmouth – Gillingham 1-1

Fratton we have a problem!


Heller ikke mod Gillingham gav det fuldt gevinst på Fratton Park da de to hold skiltes i en 1-1 pointdeling. Dermed har vi nu smidt points i 11 ud af 17 kampe på vor ofte så stærke hjemmebane.

Med det ene point rykkede vi teknisk set tættere på top to, og bibeholdt vores 4. plads, men det skal man ikke lade sig narre af. På sigt kommer det til at koste os igen og igen at smide points hjemme, og lige nu ligner vi alt andet end et hold, der spiller i The Championship i næste sæson.

En enkelt ændring blev det til fra startelleveren mod Oxford, og den var påtvunget. Callum Johnson var stadig mærket af et lyskenproblem, og så måtte Haji Mnoga træde til i stedet, i hvad der var hans blot anden kamp fra start i Pompey-trøjen.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/february/match-report-for-portsmouth-vs-gillingham-on-27-feb-21/

 

Eftertanken

Det lignede noget som vi har set mange gange før. Chancerne er der, vi tager dem ikke, og som kampen skrider frem bliver vi nervøse eller febrilske, og spillet glider ud af hænderne på os. En kamp som vi burde have ført ved pausen skulle vi til sidst være glade for, at vi ikke tabte. Det er primært oppe i spillernes hoveder at det er galt, men manager Kenny Jackett gør det heller ikke lettere ved stædigt at holde fast i 4-2-3-1 opstillingen, hvad det reelt var selv om det officielt hed 4-4-2. Nu skal det ikke handle om enkelte spillere, men når første- og andetvalget i angrebet pt. har så lidt at byde på, undrer det at en spiller som Jody Hiwula ikke får flere minutter på banen, eller endda en startplads. Ellis Harrison bliver aldrig en måltyv for os, og med ham liggende fremme minder det alt for meget om da Oliver Hawkins lå alene fremme. Han fik fat i meget, men var meget sjældent målfarlig. Ryst nu posen Jackett. Som det er nu har du mere at vinde end at miste ved ikke at gøre det, for lige nu fungerer det bare ikke.

Det er dog ikke kun på det taktiske plan, at der er brug for nytænkning fra Jackett. Også hans evner som psykolog er udfordrede, for som det er nu ser spillerne nærmest ud til at være bange for at spille på hjemmebane. Hvad der tidligere var vores største styrke, er pludselig blevet vores måske største svaghed. Så det er nu at manageren for alvor skal til at bevise, hvorvidt han stadig er den rette mand bag roret. Opgaverne er store men trods alt til at løse, for vi har spillerne til det.

 

Et hurtigt liga-overblik

Som nævnt ovenfor kom vi med dagens resultat et lille skridt tættere på top to. Lincoln City tabte nemlig i sidste minut hos Plymouth, og det åbnede altså op for forfølgerne. Det var Hull City til gengæld bedre til at udnytte da de uden problemer vandt med 3-0 ude mod Wimbledon. Også tabeltopperne Peterborough så en overgang ud til at snuble da de kom bagud 0-1 hjemme mod Wigan. Den overraskelse udeblev dog, for The Posh fik vendt kampen og vandt 2-1. Bag os var også Sunderland i problemer hos Crewe, var bagud 0-2 men fik til sidst lige præcis tilkæmpet sig et point da det endte 2-2. Doncaster fortsatte formdykket ved at tabe 1-2 hos Ipswich, der nu blot er to points fra play-off zonen. I bunden vandt Burton Albion for fjerde gang i fem kampe, og har kæmpet sig op fra en ellers udsigtsløs position og kan nu lugte redningen under den nye manager Jimmy Floyd Hasselbaink.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“We played well in the first half, worked their goalkeeper a lot and also hit the post, but a defensive mistake has allowed Gillingham back into the game. I thought we should have been ahead at the break because we showed some good patterns of play and combinations. But we lost our way a bit in the second half and our opponents really had the last 15 minutes of the game. There was a big decision on the hour mark, with Harvey White’s appeal for a penalty and after that it was tough for us. Gillingham had some good chances and our keeper made an excellent save from John Akinde. By the time the game concluded, we were pleased with a point. We needed to be better in certain moments to get our noses in front and have to keep persevering, but it was a frustrating day for us.”

 

League One, Fratton Park, 27. februar 2021

Portsmouth – Oxford United 1-1 (1-0)

32. minut: 1-0 Sean Raggett

40. minut: 1-1 Vadaine Oliver

Opstillingen (4-4-2): MacGillivray; Mnoga (Whatmough ‘85), Raggett, Nicolaisen, Brown; Harness, Naylor (anfører), Cannon, White; Curtis (Williams ‘79), Harrison (Marquis ‘59)

På bænken: Ward, Daniels, Byers, Hiwula, Whatmough, Williams og Marquis

Advarsel: Mnoga

Tilskuere: Ingen, og det koster os hver gang

Interview efter kampen med manager Kenny Jackett

 

  

Kampens Højdepunkter