Luke Moynahan er død

Med drøyt 100 medlemmer i Venner av Portsmouth, føles det som at vi er en stor familie. Det oppleves derfor tungt at to av våre medlemmer døde, så altfor tidlig, i 2020.


VAP-NYHETER: Luke Moynahan ble født i London i 1954, men bodde i Horten i Norge i en årrekke. Vi var flere som fikk æren av å bli kjent med Luke da han var med på laget vårt da Venner av Portsmouth for aller første gang stilte lag i Supportercupen i Oslo.

Dette var i 2003 og Luke var en humørspreder som det var lett å bli kjent med.

På bildet fra 2003 ser vi Luke i midten på bakerste rekke, med armen rundt skulderen på vår medlem nummer 2, Torkil Risan.

SE OGSÅ: Luke Moynahans medlemsprofil

Det gikk tre år før vi stilte lag på nytt, men også i 2006 var Luke med i supportercupen. Her ser vi han bakerst til venstre, ved siden av Mange Nilsson.

I 2007 tok Luke med seg sønnen til sin tidligere kone med seg på tur fra Horten til Portsmouth. Det reisebrevet kan dere lese her.

 

For alltid medlem nummer 8

Luke flyttet til Cuba og senere Tenerife etter sine år i Norge. Han forble medlem av Venner av Portsmouth. I 2019 tok Luke kontakt med undertegnede og fortalte at han hadde blitt diagnostisert med hjernesvulst. Han uttrykte samtidig et sterkt ønske å forbli medlem av Venner av Portsmouth livet ut, og han overførte et beløp for å forsikre seg om dette.

Dessverre døde Luke bare et drøyt år senere. Det kom ikke undertegnede for øre før nylig, men Luke døde på sykehus i Tenerife i februar 2020 etter et slag.

Luke døde som vår medlem nummer 8, og det nummeret skal han få beholde. Luke Moynahan vil for alltid være medlem nummer 8 i Venner av Portsmouth.

SE OGSÅ: Medlemslisten til Venner av Portsmouth

 

For alltid medlem nummer 51

Vi mistet i 2020 også et annet trofast medlem. Kenneth Riisøen fra Drammen ble født i 1978 og regnet seg som Pompey-supporter siden 1998.

Han hadde et ønske om å se Pompey på Fratton Park, men det ønsket fikk han dessverre ikke oppfylt. Han døde i mai 2020 – etter en tids sykdom.

SE OGSÅ: Kenneth Riisøens medlemsprofil

Gjennom Facebook ble vi oppmerksom på dette kort tid etter hans død og vi sendte på vegne av Venner av Portsmouth en blomsterhilsen til hans familie. Kenneth etterlot seg kone og to barn.

Vi var i kontakt med hans bror i forbindelse med dødsfallet og vi fikk lov til å gjøre for Kenneth som for Luke. Kenneth døde som medlem nummer 51 i Venner av Portsmouth, og det medlemsnummeret skal ingen andre overta. Kenneth Riisøen forblir vår medlem nummer 51.

«Kenneth hadde satt stor pris på å forbli medlem nr 51. Pompey var en av hans store interesser», skrev hans bror til oss i den forbindelse.

I februar 2019, et drøyt år før han døde, stilte Kenneth til supporterintervju før vår bortekamp mot Southend. Det kan leses her.

Også Kenneth Riisøen, medlem nummer 51, gikk bort i 2020.